• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Müftü Işıldar: Kötülüğe giden yolların kapatılması için ciddi gayretlerin olması gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü, "En İyi Narkotik Polisi Anne" Projesi kapsamında Mustafa Orhanoğlu Kur'an Kursunda annelerle buluşma programı düzenledi.

Programda konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" hadis-i şerif ilkesi gereğince sahada din gönüllüleri olarak ciddi anlamda hizmet ettiklerini, iyilikte ve hayırda yarışılması gerektiğini ifade etti.

Önleyici tedbirler kapsamında ailelere birebir manevi danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Işıldar, "Kardeş Aile Projesi" ile aileleri din görevlileriyle kardeş kılarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirmemeye çalıştıklarını kaydederek, topluma ve insanlığa faydalı işler ortaya çıkarmanın önemine dikkat çekti.

"Toplumu ıslah, kötülüğe giden yolların kapatılması hususunda ciddi gayretlerin olması gerekir"

Bu çalışmaların devamlılık ve süreklilik arz etmesi gerektiğine vurgu yapan Işıldar, şöyle devam etti:

Toplumu ıslah, kötülüğe giden yolların kapatılması hususunda ciddi gayretlerin olması gerekir. İl Müftülüğü olarak sahada önleyici hizmet kapsamında din gönüllüsü kardeşlerimizle varız. ‘Kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.’ ayeti gereğince hayatları kurtarmak, gönüllere dokunmakla mükellefiz. ‘Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle buğz etsin ki, bu da imanın en zayıf derecesidir.’ hadis-i şerif gereğince toplumda bulunan olumsuz durumlara birey olarak müdahale edilmesi gerekir. Her birey etrafındaki olumsuzlukları bertaraf etmesi için çaba göstermesi gerekir. İyilik yaptıkça dalga dalga büyüyerek topluma egemen olacaktır.

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ise İçişleri Bakanlığınca "En İyi Narkotik Polis Anne" projesi kapsamında annelere yönelik farkındalık eğitimlerinin tüm sahada devam ettiğini kaydetti.

Program; İl Müftülüğü Koordinatörleri Vaiz Fatime Geçici, Din Hizmetleri Uzmanı İsmail Gün ve Narkotik Şube Polis Memuru Hasan Solak’ın eğitim seminerleri ve sinevizyon gösterisi ile sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir