• DOLAR 32.495
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2479.244
  • ...
Köy Çocukları İçin Oyuncak Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta faaliyet gösteren Ortadoğu Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme Derneği (ORTADOĞU GELİŞİM) tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan oyuncaklar, ihtiyacı olan anasınıfına verildi.
 
Dernek Başkanı Tülay Talay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Saliha Tura ve Zehra Ersan tarafından anasınıfı öğrencileri için oyuncak toplama kampanyası başlatıldı.
 
Geçtiğimiz günlerde sona eren kampanyaya destek veren Kızıltepe Koçhisar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Neslihan Kavak ve hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan 300 oyuncak öğrencilere dağıtıldı. Oyuncaklarını alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.
 
Kampanya ile ilgili bilgi veren Ortadoğu Gelişim Derneği Başkanı Tülay Talay, "Küçük bir oyuncak, büyük bir mutluluk" sloganıyla sürdürdükleri kampanyaya destek verenlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, yardımlaşma ve paylaşmanın güzel bir örneğini hayata geçirdiklerini söyledi.
 
Öğrencilerin mutlu olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Talay, "Çocuklarımız bizim umudumuz, yarınlarımızdır. Bunları en iyi şekilde yetiştirmek ve mutlu etmek bizim görevimizdir. Amacımız bu kampanya ile oyuncakları olmayan, okul öncesi eğitimde oyunun yeri bu kadar büyükken oyuncakla hiç tanışmayan, oyunlarını her zaman kendi yaptıkları el yapımı oyuncaklarla kuran çocuklara, oyuncağın ne olduğunu tattırmak, onları biraz da olsa mutlu etmektir. Yaptığımız araştırmalara göre Yolbaşı İlköğretim Okulu anasınıfının oyuncağa çok fazla ihtiyacı vardı. Bizde topluma hizmet adı altında topladığımız oyuncakları buradaki çocuklarımıza götürdük. Çocuklarımız bu şekilde ilk hediyelerini almış oldular" diye konuştu. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir