• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
​Kışlık araç bakımının bu seneki maliyeti bin TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kışlık bakımın araç ve sürücü için hayati öneme sahip olduğunu belirten oto tamirciler, bakımlarının zamanında ve tam yapılması gerektiğini söylediler.

Havaların iyice soğuması ve doğu illerinde kar yağışlarının görülmesi araç bakımlarını zorunlu hale getirdi. Lastik, motor, antifriz gibi bakımlarının mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden oto tamircileri, bu bakımların hayati öneme sahip olduğuna dikkat çektiler.

"Aracımızın bütün kışlık bakımlarını yaptıralım"

Van'ın soğuk bir memleket olduğunu hatırlatan Oto Tamircisi Erdal Bozkurt, araçların kışlık bakım yaptırma zamanının geldiğini belirtti.

Antifriz, balata, akü, lastik gibi kışlık bakımların yaptırılması gerektiğini ifade eden Bozkurt, "Bir antifriz bakımı yaptırılmadığında motorda donma meydana geliyor. Bir antifriz bakımı 100 TL ama motor donduğunda masrafı 10 bin TL oluyor. Yağ bakımı aynı şekilde. Akü bittiğinde araç çalışmıyor zaten. Lastikleri değiştirmediğimizde kaza yapıyoruz ya da kazaya sebebiyet veriyoruz. Onun için aracımızın bütün kışlık bakımlarını yaptıralım." dedi.

"Bir aracın kışlık bakımı 750-bin TL arasındadır"

Kurların artmasına bağlı olarak araç bakım ücretlerinin de arttığını aktaran Bozkurt, "Bir aracın kışlık bakımı 750-bin TL arasındadır. Her şey dolara bağlı olduğu için araç bakımlarına da zam yapılıyor. Her yıl bakımların düzenli olarak yapılması gerekiyor. Bakımlar zamanında ve tam yapılmadığında araçta daha büyük hasarlar meydana gelir ve giderler 10 kat fazlalaşır. Kar da yağmaya başladı. Ondan dolayı araç bakımlarının en kısa sürede yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir