• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Mahmud Abbas İstanbul`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye Halkının Dostları Grubu`na üye ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantı Adile Sultan Sarayı`nda başlıyor. Toplantıda Suriye`deki mevcut durum ile geleceğe yönelik bazı planların ele alınması bekleniyor.

Türkiye`nin ev sahipliğinde düzenlenen Suriye Halkının Dostları Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı için çok sayıda yabancı ülkeden bakan İstanbul`a geldi. Adile Sultan Sarayı`nda 18.00`da başlaması beklenen toplantı öncesi çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun yanı sıra ABD, İngiltere, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, BAE, İtalya, Almanya ve Fransa`dan Dışişleri Bakanları ve üst düzey yetkililer ile Suriye Ulusal Koalisyonu temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Bu kapsamda İstanbul`a gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın İstanbul`da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile de görüşeceği öğrenildi. Abbas`ın İstanbul ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceği bildirildi. Özel bir uçakla saat 16.50`de İstanbul`a gelen Mahmud Abbas`ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi`nde Filistin ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı.(DHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir