• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
"Anne-Baba Benimle Okur musun?" kampanyası köylerde start aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Okuyor Kampanyası kapsamında Recepler (Receba) köyü İlköğretim Okulu Müdürü Edip Altun öncülüğünde tüm idareci ve öğretmenlerin katılımıyla "Anne Baba Benimle Okur musun?" projesi ile "Veliler Yarışıyor" etkinliği okul binasında gerçekleştirildi.

 

Okul veli diyalogunu geliştirmek, velilerin okula olan ilgisini ve desteğini sağlamak ve bu sayede öğrenci başarısını artırmak amacıyla yapılan etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa katılarak, veli-öğrencilerle birlikte 20 dakikalık kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Akboğa, okuma kampanyasına katılan velilere teşekkür ederek; "Batman Valimiz Yılmaz Arslan'ın öncülüğünde başlatılan Anne-baba Benimle okur musun? Kampanyası kapsamında okullardaki öğretmenlerimiz gruplar halinde ev ziyaretlerini sürdürerek, bu kampanyayı sahada sürdürmekteler. Köylerde de bu kampanyanın sürdürülüyor olmasından dolayı çok memnunuz" dedi.

 

Akboğa, "Öğrenci-veli kaynaşması ve okuma bilincinin sağlanması bu etkinliklerle sağlanmaktadır" diyerek konuşmasını sona erdirdi.

 

"Veliler Yarışıyor" bilgi yarışmasında veliler arasında kıyasıya bir rekabetin olduğu görüldü. Dört grup halinde oluşan velilere Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çiftçi sorumluluğunda önceden hazırlanan 30 soru yöneltildi. Yarışmanın iki grup arasında aynı puanla sonuçlanması üzerine yedek sorulara geçildi. Dereceye giren velilere İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa tarafından hediyeler takdim edildi.

 

Köy okulunda yapılan 'anne-baba benimle okur musun?' Etkinliği ile "Veliler Yarışıyor" bilgi yarışması sonrası, tüm katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirilerek, etkinlik sona erdi.

 

Bir köy okulunda yapılan okuma kampanyası ve veliler yarışıyor etkinliğinin diğer tüm okul veya köylerde de yapılmasına dönük çağrı yapan Okul Müdürü, Milli Eğitim Müdürünün katılımından dolayı teşekkür etti. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir