• DOLAR 32.52
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2426.537
  • ...
Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Ağrı'da toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun Başkanlığı'nda Ağrı'da gerçekleşen toplantıya Ağrı, Şırnak, Ardahan, Hakkari, Iğdır, Van ve Kars illerinin Valileri, Kaymakamları, Jandarma Komutanları, Emniyet Müdürleri ve Gümrük Bölge Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, toplantının Ağrı'da yapılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek, bunun hem meselelerin yerinde görülmesi hem de bölgede görev yapan kamu yöneticilerinin motivasyonunu arttırdığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu da, Ağrı'da toplantıyı yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, "Ağrı'yı daha yakından görme fırsatımız oldu. Daha iyi bir şehirleşme için meselelere daha yakından bakmak ve hissetmek için 122. kurul toplantısını Ağrı'da yaptık. Bir dahakini Iğdır'da yapacağız. Sadece çalıştığımız konuyu yerinde görmek değil, şehri de yerinde görerek, ilçelerimizi de yerinde görerek fikrimizi daha güzel bir şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Yani sanal ortamda değil gözle görüp bir karara ulaşmak gerekiyor. Bu güzel kentin, güzel ovanın çok daha iyi planlanması lazım. Tarım arazilerini tarım arazisi olarak kentleri de kent olarak inşa edip yola devam etmeniz lazım" diye konuştu.

Toplantının Ağrı'da yapılmasının önemine değinen Hacımüftüoğlu, "Bu toplantıyı farklı kılan 1984'ten bu yana ilk defa Ankara dışında gerçekleşiyor olmasıdır. Bir sınır ili belirlememiz lazımdı ve Ağrı'da yapılmasına karar verdik" dedi.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak gerçekleşti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir