• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Tarsus`ta Kutlu Doğum Yürüyüşüne Binlerce Kişi Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus`ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının organize ettiği Kutlu Doğum yürüyüşüne binlerce Peygamber Sevdalısı vatandaş katılırken, yürüyüş esnasında salavat ve tekbirler getirildi.
 
Ulu Camiinde saat 13.30`da başlayan Kutlu Doğum yürüyüşünde, toplanan binlerce peygamber sevdalısı, salavatlar ve tekbirler eşliğinde, şehir merkezinden geçerek Cumhuriyet alanına geldi.
 
Cumhuriyet alanında son bulan yürüyüşün ardından burada bir program yapıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından yürüyüşe katılan Tarsus İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, bu güzel yürüyüşü düzenleyenlere ve bu yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür etti.
 
Akbaba, "Resulallah, `Müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz, kolaylaştırın zorlaştırmayınız` diye buyuruyor. İnşaallah bu adım, bu yürüyüş birbirimizi daha iyi anlamaya ve kardeşliğimizin daha da pekişmesine vesile olur" dedi.
 
Tarsus`ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları adına bir açıklama yapan Hilmi Tuzcu da, yürüyüşün Müslümanlar arasında bir kucaklaşmaya vesile olmasını diledi.
 
Program, seslendirilen ezgilerin ardından, yürüyüşe katılan protokole ve vatandaşlara gül dağıtımının ardından sona erdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir