• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Sağlık personelleri hac için yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Diyanet İşleri Başkanlığının 2013 yılı hac organizasyonunda görev almak isteyen sağlık personeli için Batman Fen Lisesi'nde hac sınavı yapıldı.

 

Fen Lisesi'nde saat 14.00'da başlayan sınava, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerinden müracaat eden hemşire, hasta bakıcı, röntgen teknisyeni, sağlık memuru ve laboratuar teknisyenlerinden oluşan toplam 211 sağlık personeli katıldı.

 

Türkiye genelinde toplam 550 sağlık personelin katıldığı sınavda sağlıkçıların kendi branşlarından ve dini bilgilerden olmak üzere toplam 50 soru soruldu.

 

Yaklaşık bir saat süren sınavda, Diyanet İşleri Başkanlığından gelen Osman Balcı, İl Müftüsü Hasan Çağlar ve Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna gözlemci olarak bulundu.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonunda sağlık personelini de görevlendirdiğini belirten İl Müftüsü Hasan Çağlar, bu amaçla seçilecek sağlık personelinin önceden sınava tabi tutulduklarını söyledi. Türkiye genelinde bu sınavların yapıldığını ifade eden Çağlar, sınavı kazanamayanların üzülmemesini ve gelecek sene de tekrar sınava girebilme şansının olduğunu kaydetti.

 

Sınava giren herkese başarılar dileyen Çağlar, "Sınava giren herkese Cenab-ı Allah mübarek yer olan Hac'a gitmeyi nasip etsin. Mekke ve Medine'de birer Türk hastanesi bulunuyor. Bu hastanelerimizde Türkiye'den görevlendirilen doktorlar, hemşireler, sağlık memurları ve hasta bakıcıları görevlendirilmektedir. Hacılarımız Hac'da olduğu sürece sağlık hizmeti veren personel arkadaşlar orada bulunacaklar" dedi.

 

Sınavda başarılı olan sağlık personeli, daha sonra sözlü mülakata tabi olup başarı elde ettikten sonra 2013 Yılı Hac Organizasyonunda görev alarak kutsal topraklara gidecek. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir