• DOLAR 32.57
  • EURO 34.911
  • ALTIN 2432.122
  • ...
Siyonist rejim mevlit etkinliğine saldırdı, 17 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Siyonist rejimin Eski Şehir çevresinde Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi münasebetiyle düzenlenen Mevlid-i Nebi kutlamalarına katılan Filistinlilerle plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale ettiği belirtildi.

Öğleden sonra başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden olaylarda 17 Filistinlinin yaralandığı, bu kişilerden 10'unun hastanelere kaldırıldığı, 7’sinin ise olay yerinde tedavi edildiği kaydedildi.

Siyonist çeteler, öğleden sonra Şam Kapısı başta olmak üzere Eski Şehir bölgesinin tamamında Filistinli gençlere saldırmış, TOMA'larla tazyikli pis su sıkmıştı.

Ayrıca atlı polisler de Filistinli gençlere Eski Şehir çevresinde saldırmıştı.

- 15 Filistinli çocuğu gözaltına aldılar

Öte yandan insan hakları savunucusu avukat Nasır el-Avde, yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Şam Kapısı çevresinde çıkan olaylarda 15 Filistinli çocuğu gözaltına aldığını söyledi.

Avde, yaşları 13 ile 15 arasında değişen15 çocuğun gözaltında tutulduğunu ve bunların büyük bir kısmının gözaltına alındıkları sırada darbedildiğini belirtti.

Siyonist rejim, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mevlit Kandili münasebetiyle düzenlenen etkinlik kapsamında yürüyüş yapan izcilere ve Filistinli gençlere saldırmış, olaylar akşam saatlerine kadar sürmüştü.

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde yaklaşık bir haftadır Siyonist rejim polisli ile Filistinli gençler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir