• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep’te Mevlid-i Nebi programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı ve kentteki sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen programda, sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı en sevilen şiirlerini okurken, Ömer Karaoğlu ve Eşref Ziya ise ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanı Muzaffer Ceylan, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatından örnekler verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de salonda bulunan vatandaşları selamlayarak, “Sevgili Peygamberimizin yaşamı Kur’an-ı Kerim’de anlatılan yaşantı güzel ahlaktır. O’nun nasıl bir baba, eş, komutan, öğretmen, devlet adamı olduğunu iyi anlamamız gerekiyor. Yesrib’in Medine’ye dönüşümünü, cahiliye devrinden bir İslam medeniyeti doğduğunu görüyor. Şu anda bulaşıcı hastalıklarla uğraşıyor, aşılanıyoruz. Bir taraftan çocuklarımız 5 yaşına gelmeden temiz su bulamadığından ölüyor, Aylan bebekler Ege Denizi’nde boğuluyor, anneler çocuklarını kurtarmak için göç yollarında ölüyor, babalar ailelerini kurtarmak için büyük bir mücadele veriyor. Bundan dolayı bizim derhal özümüze dönmemiz, İslam medeniyetini kuran bu topraklarda ki verilen ışığı yakalamamız gerekiyor. Neden bu soruların, sıkıntıların cevabını veremiyoruz? Konuşmalarımızda ve uygulamalarımızda kalbimizdekilerin de kendine yer bulması gerekiyor.” diye konuştu.

“Kur’an-ı Kerim’in mesajlarının gereğini yaptığımızda yeniden dünyayı cennete çevirebiliriz”

Gençlerin haftanın önemini bilerek hakkıyla idrak etmeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

“Gençlerimiz geleceğimiz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Sevgili Peygamberimizin yaşamı, hayatı, Kur’an-ı Kerim’de verilen mesajların gereğini yaptığımız zaman yeniden dünyayı cennete çevirebiliriz. Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi’nde söylediklerini özümsemeliyiz. Kadını ve erkeği birbirine emanet etmiştir. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur, üstünlük takvadadır. Takva iyi insan olmaktır. Büyükleri saymak, küçükleri sevmek, ‘emin’ olmaktır. Sevgili Peygamberimize peygamberlik gelmeden önceki en büyük özelliği eminliğiydi. Bu güven ve ondan gelen gücü, umudu hissetmek çok önemli. Takva denen şey işte tam da bu. Gençler bizler geldik geçiyoruz. Ya cehennem olan bu dünyada acıları yaşayacak gözyaşı dökeceğiz, nasırlaşmış kalplerle gözyaşı dökeceğiz ya da bu bize verilen mesajların hakkını vererek dünyayı cennete dönüştüreceğiz. İyiler ve kötüler dünyasında iyilerin, öldürenlerin ve yaşatanların dünyasında yaşatanların kazandığı bir dünya için çalışacağız.”

Yaklaşık 3 saat süren programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, kurum ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir