• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Liselerde Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Karatay İMKB Lisesinde ilk kez kutlu doğum etkinliği yapıldı. Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle açıldı. Lise müdürü Zeynettin Düzenli`nin günün önem ve anlamıyla ilgili konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Konya İl Müftüsü Yardımcısı Yusuf Arıkan, "Peygamber efendimiz çocuklara, kadınlara ve yaşlılara özel ilgi gösterirdi. Onları ayağına çağırmaz kendisi onlara giderdi."dedi.

 

Program sinevizyon ve Mustazaflar Cemiyeti`nin tiyatro ekibinin gösterimiyle devam etti. Tiyatro gösteriminde Rum Kayseri`ne gidip şehid olan Haris Bin Umeyr`in hayatı işlendi. İMKB Lisesi Müdür`ü Zeynettin Düzenli`nin kapanış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

 

Kırk hadis dalında EML (Endüstri Meslek Lisesi) 9.G sınıfından Ayşe Bucak, Düz yazı dalında EML lisesi 9 G sınıfından Mustafa Meral, Şiir dalında EML Lisesi 9 H sınıfından M. Ali Çakmakçı birinci oldular. Okul müdürü tarafından birincilere ödülleri olan Mealli Kur`an-ı Kerim, Peygamber efendimizin hayatını anlatan bir kitap ve flaş bellek verildi.

 

Seyirci olarak gelen bütün öğrencilere "Peygamber efendimiz ve gençlik adlı kitap" dağıtılarak program sona erdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir