• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Müşerref`e Kötü Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pakistan`ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 2007`de olağanüstü hal ilan ederek yüksek yargıçları görevden alıp ev hapsinde tuttuğu gerekçesiyle Pakistan Terör Mahkemesi`ne çıkarıldı. Mahkeme, Müşerref`in tutuklu yargılanmasına ve savunmasını hazırlaması için iki hafta süre verilmesine karar verdi.

Müşerref`in İslamabad polis merkezine götürüldüğü ve bir süre orada bekletildiği belirtildi.

Müşerref`in terör örgütlerinin hedefinde olan bir isim olması ve hapishanelerdeki güvenliğin yetersizliği sebebiyle eski liderin polis kontrolünde ev hapsinde tutulması ihtimalinin yüksek olduğu ifade ediliyor.

Aşiret lideri Akbar Bugti`nin öldürülmesi ve Benazir Butto suikastinde ihmali olmakla suçlanan Müşerref hakkında, İslamabad Yüksek Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verilmişti.

Korumaları karardan sonra Müşerref`i hızla mahkemeden uzaklaştırmıştı. Bu olay üzerine geçici hükümet, asker korumaları görevden alarak Müşerref`in koruma sorumluluğunu polise vermişti.

Mahkemeden kaçmakla suçlanan Müşerref hakkında yeni bir dava daha açılması bekleniyor.

Yönetimi 1999`da darbeyle ele geçiren Müşerref, 2008 yılında görevini bırakmak zorunda kalmış, bu tarihten sonra İngiltere ve Dubai`de sürgünde kalmıştı.

Mayısta yapılacak genel seçimlere katılmak için geçen ay Pakistan`a dönen 69 yaşındaki Müşerref, seçim komisyonu kararıyla seçimlere girmekten men edilmişti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir