• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Ülkü Ocakları`ndan Veda Hutbesi Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus ve Çamlıyayla`da Ülkü Ocakları tarafından dağıtılan ve eksik olduğu anlaşılan Veda Hutbesinin İLKHA aracılığı ile basına yansımasından sonra bir basın açıklaması yapan Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, olayın kesinlikle kasıtlı yapılmadığını ve sehven gerçekleştiği savundu.
 
İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Genç, Veda Hutbesinin bir siteden alıntı yapıldıktan sonra dikkatle incelenmediği için böyle bir hatanın gerçekleştiğini savunarak, "Dağıttığımız bu veda hutbelerindeki yazıların tamamı teşkilatlarımızla ve hareketimizle bir ilgisi bulunmayan www.frmtr.com/islam-ve-insan/2575594-peygamber-efendimizin-veda-hutbesi.html isimli siteden temin edilmiştir. Bu siteye girilerek olayın doğruluğu anlaşılacaktır. Olay tamamen sehven gerçekleşmiştir. Kesinlikle kasıt bulunmamaktadır.
 
Broşür tasarım çalışmasını yapan kişilerce yukarıda ismini zikrettiğimiz siteden alınan metnin tahrif edilmiş veya değiştirilmiş olduğu ilk bakışta anlaşılamamış olup, basım ve dağıtım aşamasında da kutlu doğum haftası etkinlikleri çalışmalarının yoğunluğu sebebi ile dikkatten kaçmıştır. Zira ilk insan hakları beyannamesi kabul ettiğimiz, yüce peygamberimizin kelam-ı şahanesi veda hutbesinin alıntı yapılan site yetkililerince değiştirilmiş olabileceği ihtimali kesinlikle aklımızın ucundan dahi geçmemiştir" dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir