• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Nasrallah, Hizbullah’ın 100 bin savaşçısı olduğunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizbullah'ın el-Manar televizyonundan 18 Ekim 2021'de konuşan, Lübnan Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah ilk kez 100.000 eğitimli savaşçıya sahip olduğunu açıkladı.

Hasan Nasrallah, Perşembe günü Beyrut sokaklarında çıkan silahlı çatışmalarda yedi kişinin öldürülmesinden bu yana yaptığı ilk konuşmada savaşçılarının büyüklüğünü açıkladı.
Çatışma, geçen yıl kentte meydana gelen büyük liman patlamasıyla ilgili uzun süredir devam eden soruşturma yüzünden patlak verdi.

Nasrallah, "topraklarımızı, Lübnanlıların gözleri önünde soyulan petrolümüzü ve gazımızı savunmak, ülkemizin onurunu ve egemenliğini iç çatışmalar için değil, herhangi bir saldırganlıktan ve terörizmden korumak için çeşitli silahlarıyla hazırladık." dedi.

Sağcı Hıristiyan parti 'iç savaş' stoklama

Nasrallah konuşmasında, sağ görüşlü Hıristiyan partisinin başkanı Samir Geagea'yı ülkede iç savaşı ateşlemeye çalışmakla suçladı.
Doğrudan Geagea'ya seslenen Nasrallah şunları söyledi: "Yanlış hesaplamayın. Akıllı ol ve uslu dur. Tüm savaşlarınızdan ve tüm savaşlarımızdan bir ders edinin."

Beyrut patlamasını araştıran hakime eleştiri
Hizbullah ve müttefikleri, liman patlaması soruşturmasından sorumlu yargıç Tarek Bitar'ı, soruşturmayı siyasileştirmek isterken seçici davranmakla ve diğerlerinin değil, bazı yetkililerin peşine düşen Yargıç Tarek Bitar'i eleştirdiler. 

Bitar, eski bakanlar ve eski bir başbakan da dahil olmak üzere soruşturma kapsamında üst düzey yetkilileri çağırıp 215'in üzerinde kişinin ölümüne yol açan kasıtlı ihmalle suçlaması sonrasında diğer siyasi gruplar tarafından da eleştirildi.
Hakim, eleştiriler hakkında kamuoyuya yanıt vermedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir