• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Kurtuluş O`nu (sav) Tanımaktan Geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Silifke`de düzenlenen kutlu doğum programı, büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.
Silifke Tark Düğün Salonunda saat 20.30`da Servet Aslan`ın Kur`an-ı Kerin tilaveti ile başlayan program, Grup İhya tarafından Mevlid-i Şerifin okunması ve ilahi-ezgilerin söylenmesi ile devam etti.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mehmet Emre, kurtuluşun Peygamberimizi tanımak ve anlamaktan geçtiğini belirtti.
 
Emre konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu gün bizim bu perişanlığımız peygamberimizi tanıyamamak ve anlayamamaktan geçiyor. En ufak bir sıkıntımızda kendimiz Kur`an ve Sünnet yerine Batıyı örnek alıyoruz. Bizler batılılaşmaya çalıştıkça adeta battık. Bakın Kur`an`da "anne ve babanıza öf bile demeyin" diye emir veriliyor. Resulallah ise "annesi ve babası yanında yaşlanıp da cennete gidemeyenin burnu yerde sürtünsün" buyuruyor. Dikkat edin ve şuan ki durumumuza bir bakın her il ve ilçede yaşlılar için sözde huzur evi açmışlar. Neymiş yaşlılarımız rahat etsin. Yaşlılarımızın tek rahat edeceği yer kendi evidir evlat sevgidir. Batı ne yapmış elden ayaktan düşeni adeta sözde bu huzur evlerinde ölüme terk ediyorlar ve bizler de bu faydalıdır diye hemen alıp kendimize uyarlamışız. Aradaki uçuruma bakın. Bu buhrandan tek çıkış yolu Kur`an-ı ve sünneti hayatımıza hakim kılmamızdır" dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Ekibinin seslendirdiği ilahiler programa katılanlara güzel anlar yaşatırken, program okunan duanın ardından sona erdi. (A.Hakim Kurt - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir