• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Padir: Muhtarlar halkın menfaatini öncelemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamasında, ülkede muhtarlık müessesesinin 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Padir, “19 Ekim 2015 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim tarihi ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmiştir.” dedi.

Vatandaşların ihtiyaç duyduklarında çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğunu vurgulayan Padir, “Muhtarlıklar çok önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımız, mahallelerimizin ve köylerimizin gelişimi ve değişimi konusunda işbirliği ve çözüm sürecine ortaklık ederek kamu hizmetlerinin daha etkin bir şekilde halka ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.” diye konuştu.

Günümüzde muhtarların hem sevinçte hem de hüzünde halkın her zaman yanında ve hizmetinde olduğunu ifade eden Padir şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olan muhtarlarımız, bizzat yaşadıkları köy veya mahallelerindeki sorunları tespit ederek, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek ilgili makamlara aktarma ve takibini yapmaktadırlar.

Mahallelerinde yaşamakta olan insanları temsil etmekte doğrudan rol oynayan muhtarlar, en iyi şartları sunmak üzere halk ile diğer yöneticiler arasında üstlendiği köprü vazifesini halkın menfaatini temel taşı sayarak yerine getirebilmelidir. Bunu yaparken vatandaşların görüşlerine ehemmiyet vermeye her zeminde gayret etmelidirler.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir