• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Uzmanlar uyardı: Squid Game dizisine dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dönemin popüler dizilerinden Squid Game, çocukları olumsuz etkilediği için sıkça eleştiriliyor. İngiltere başta olmak üzere çeşitli ülkelerde diziyle ilgili ‘önlem alın’ çağrısı yapılırken, ülkemizdeki okullarda da diziden etkilenen çocukların oyunlarında dizidekine benzer şekilde şiddete başvurmaya başladıkları öğrenildi.

DİZİDEKİ OYUNA BENZETİYORLAR

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, “Öğretmen gruplarıyla yaptığımız görüşmelerde öğrenciler arasında şiddet olaylarının yaşandığını öğrendik. Okullarda küçük yaş gruplarında tercih edilen ‘ebe 1-2-3, davul zurna 1-2-3’ oyununun dizideki “kırmızı ışık-yeşil ışık” oyununa benzetilerek oynandığını öğrendik” dedi.

ŞİDDETİ ÖĞRENİYORLAR

Kaybeden çocukların dayak yediğini aktaran Prof. Eraslan, çocuklar tarafından taklit edilen Squid Game dizisinin çocukların psikolojileri ve davranışları üzerindeki etkilerinin tehlikesine dikkat çekerek, “Gittikçe popüler olan  Squid Game dizisi çocukların oyun kavramını değiştirecek algılar oluşturuyor. Çocuklara şiddeti aşılıyor. Şiddetin öğrenilebilen ve öğretilebilen bir olgu olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu dizi günlük hayata sirayet etmiş ve şiddet temalı öyküler oluşturuyor” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir