• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
`O`nun (sav) Çizdiği Yoldan Yürümeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bir haftadan beri Bitlis`te valiliğin koordinatörlüğünde yapılan Kutlu Doğum etkinliğinin finali yapıldı. İsmail Eren Spor Kompleksinde yapılan Kutlu Doğum finalinde havanın yağışlı olmasına aldırış etmeyen binlerce peygamber sevdalıları salonu doldurdu. Program Kur`an tilavetiyle başladı.
 
Programda konuşan Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç, Peygambere olan sevgi ve sadakatin devamlı diri tutulması gerektiğini belirterek, "İnsanlığı cehaletin karanlığından İslam`ın nuruna çıkarmak için mücadele eden, insanlara verilmeyen değerlerin verilmesi için tavsiyelerde bulunan, haksızlık yapanların karşısında durarak haklıyı destekleyen ve alemlere rahmet olarak gönderilen peygambere sadakatimizi her zaman diri tutmalıyız. Onun çizdiği yoldan yürümeliyiz" dedi.
 
Peygamberin adı ve sanı kıyamete kadar baki kalacaktır
Bütün güzellikleri Kutlu Doğum haftası münasebetiyle birlikte yaşadıklarını dile getiren Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, "Allah`a hamdolsun Bitlis`teki kutlu Doğum etkinlikleri sadece camilerde, mescitlerde ve dini mekânlarda değil, insanlarımızın yaşadığı bütün saatlerde ve mekânlarda devam ediyor ve yapılıyor. Peygamber efendimizin dünyaya teşrifinden bugüne 1442 yıl geçmiş, bu zaman zarfında nice imparatorluklar, devlet adamları, bilim adamları ve siyaset adamları geçmiştir. Bunların her birinin adı ve sanı ölmeleriyle birlikte yok olup gitmiştir. Ama âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberin adı ve sanı kıyamete kadar baki kalacaktır" dedi.
 
Zaman ihtiyarlaştıkça Kur`an gençleşiyor
Zaman ihtiyarlaştıkça Kur`an`ın gençleştiğini belirten Yurdakul konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye`nin 81 vilayetinde ve tüm İslam âleminde her Kutlu Doğumda Peygamber efendimiz güzellikleriyle getirdiği nurdan ışıklarla bizim gönül dünyamıza huzur veriyor. Bu sene de 1442.`inci yıldönümü münasebetiyle çocukların temiz gönlünde ve onların tatlı dilleriyle getirdikleri salâvatı Şerifeler caddelerde, sokaklarda ve rüyalarda konuşulduğuna şahit oluyoruz. Nasıl ki zaman ihtiyarlaştıkça Kur`an gençleşiyorsa, Bitlis halkının gönlünde, Türkiye halkının gönlünde, tüm İslam âleminin ve müminlerin gönlünde peygamber efendimiz her Kutlu Doğumun gelişiyle yeniden doğmaktadır.
 
Saadet ve mutluluk peygamberin hayatını yaşamaktan geçiyor
İnsanlık bu nura ve ışığa muhtaçtır. Bunu çok iyi biliyoruz ve gözlüyoruz. Herkesin özleyip arzuladığı saadet ve mutluluk budur, bunun anahtarı da peygamber efendimizin hayatını yaşamaktan geçer. Bizlerin ve sizlerin burada bir arada bulunmamız bu Kutlu Doğum münasebetiyledir. Bizler huzura, barışa ve kardeşliğe yeniden doğduğumuzu görüyoruz. İnşallah bir güneş gibi 14 asırdır dünyayı aydınlatan peygamberimizin ışığı, sevgisi ve muhabbeti yeniden dalga dalga tüm dünyayı aydınlatacaktır."
 
Program Abdurrahman Önül`ün yanı sıra Grup El-Ruha ile Tatvan Küçük Suyun Kız İlahi korusunun söylediği ilahilerle devam etti. Bağışlanan hatim ve salâvatların ardında yalpan dua ile program sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir