• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
Mersin Erdemli`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mersin`in Erdemli ilçesinde ilk defa düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine, halkın yoğun katılım gösterdiği gözlendi.
 
Mersin Erdemli ilçesinde ilk defa düzenlenen "Kurtuluş ve Özgürlük Önderi Hz. Peygamber (sav)" adlı etkinlik hafız Hüseyin Akyürek Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Grup İhya`nın seslendirdiği ilahilerle etkinliğe gelen halk coştu.
 
Grup İhya Mevlid ekibinin okuduğu Türkçe Mevlid`i Şerif, etkinliğe katılım gösteren halka duygusal anlar yaşattı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Emre, Hz. Muhammed (sav) ve ashabının hayatından kesitler sunarak günümüz Müslümanlarının bu örnek hayatlardan dersler çıkarmaları gerektiğinin altını çizdi.
 
Peygamberimizin İslam`a davet çalışmalarından da örnekler veren Emre, konuşmasının devamında, Peygamber Efendimize inen Müddesir süresindeki "Ey örtüsüne bürünen Peygamber. Kalk ve uyar." ayetinden sonra yerinde hiç oturduğu görülmemiş ve hayatı boyunca insanları İslam`a davet etmiş" dedi.
 
Hz Muhammed`in (sav) peygamberliği döneminde insanların kurtuluşu için çektiği sıkıntılara değinen Emre, O`nun ümmeti olan Müslümanların da tebliğ görevini sürdürerek O`na layıkıyla ümmet olması gerektiğini vurguladı.
grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden program, Hafız Hüseyin Akyürek Hocanın okuduğu dua ile son buldu. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir