• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İngiliz Konsolosluğu Önünde `Raid Salah` Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Mescid-i Aksa Muhafızı olarak tanınan ve Mavi Marmara yolcularından da olan Şeyh Raid Salah`ın İngiltere`de gözaltına alınması İstanbul`da protesto edildi. Mavi Marmara Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Taksim`de bulunan İngiliz konsolosluğu önünde düzenlenen protesto eylemine İHH, Mazlumder ve Özgürder gibi kuruluşlar da destek verdi.

 

Konsolosluk önünde toplanan protestocular Şeyh Raid Salah lehine sloganlar atarken, İngiltere`nin bir an önce Raid Salah`ı serbest bırakması gerektiğini söylediler. Mavi Marmara Derneği adına bir basın açıklaması yapan dernek başkanı İsmail Yılmaz, Salah`ın yasal yollardan İngiltere`ye girdiğini belirtirken İngiltere`nin elle tutulur hiçbir gerekçe göstermeden hukuksuz bir şekilde Salah`ı gözaltına aldığını söyledi.

 

Basın açıklamasında: ``Yasal yollardan İngiltere`ye giriş yapan Şeyh Raid Salah burada bazı İngiliz parlamenterler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak bulunuyordu. İngiltere programı 1 ay önceden netleşmiş bir program olup; duyurusu da yapılmıştı. Bu 1 aylık süre içerisinde hiçbir problemli durum kendisine bildirilmemiştir. İngiltere`ye girişte hiçbir sorun yaşamamış ve burada iki konferans gerçekleştirmiştir. Şeyh Raid Salah, elle tutulur hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi bir şekilde hukuksuzca gözaltına alınmıştır. Yapılan bu haksız uygulama sadece Raid Salah`a değil tüm dünyada adalet ve barış savunucularına ve 2 milyarlık İslam alemine yapılmıştır.``denildi.

 

Şeyh Raid Salah`ın Dünya Mescid-i Aksa günü ve 2. Özgürlük Filosu`nun hareket tarihinin hemen öncesinde gözaltına alınmasının tüm dünyada tepki ile karşılandığını söyleyen Yılmaz, Salah`ın biran önce serbest bırakılması ve seyahat özgürlüğünün geri verilmesini istedi.

 

Yapılan açıklamanın ardından grup konsolosluk önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Protestocular Raid Salah serbest kalana kadar her gün saat 11.00`de konsolosluk önünde eylemlerine daha büyük kalabalıklarla devam edeceklerini söylediler.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir