• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Mardin’de kurulacak sera ile fidan üretimi gerçekleştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile birlikte seraların kurulum ve saha çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler’den bilgiler aldı.

128 dekar üzerinde kurulumu devam eden serada kısa vadede 400 bin fidan, uzun vadede ise 4 milyon fide-fidan üretilmesinin hedeflendiğini kaydeden Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şunları söyledi:

“Kentimizin yıllık olarak 300-400 bin fidan ihtiyacı bulunuyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kendi fidanımızı kendimiz üreteceğiz. Bu anlayışla kurulumuna başladığımız seralarımız ve fidan üretim alanlarımızda kısa vadede 400 bin fidan, uzun vadede ise alanımızı daha da genişleterek 4 milyon fide-fidan üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Fidan üretimi yanı sıra alanımızda örnek bahçelerde oluşturarak badem, üzüm, İncir, buttum, nar, muz gibi çeşitli üretim faaliyetleri de gerçekleştireceğiz. Ayrıca burada üretilen fidanları daha uygun bir fiyat ve kalite ile daha yeşil bir Mardin için vatandaşlarımıza vereceğiz.” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir