• DOLAR 32.517
  • EURO 34.532
  • ALTIN 2492.858
  • ...
Malatya'da imam hatip öğrencilerinden Mevlid-i Nebi etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Malatya Turgut Özal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hazreti Muhammed’in veladetinin yıl dönümü münasebetiyle okul bahçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Ayşe Hatun Aydın’ın yaptığı program, okul öğrencilerinden Zehra Safari’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Nisanur Kaynaci’nın Kur’an-ı Kerim mealini okumasıyla devam etti.

Ardından Nesibe Aslan ile Melike Zeynep Yılmaz Hazreti Muhammed için yazılan "40 Yaşındasın" şiirini seslendirdiler.

Programda konuşan okulun öğretmenlerinden İsmail Karaçam, hayâ ve edebin önemine dikkat çekerek, ilmini Kur’an-ı Kerim’den, edebini de Siyer-i Nebi’den alan bir gençliğin ancak dünyayı değiştirebileceğine inandığını söyledi.

"Peygamber efendimiz edep ve hayâsıyla yepyeni bir dünyanın kapılarını açtı"

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) emin kişiliğiyle, sade yaşantısıyla, örnek davranışlarıyla, edep ve hayâsıyla yepyeni bir dünyanın ve hayatın kapılarını açtığını belirten Karaçam, "Resulü Ekrem efendimiz risaletiyle varlığa anlam kattı. Zamana ruh verdi. İnsanlara insanlıklarını hatırlattı. Kendinden sonra gelecek nesillere aydınlık oldu, o zulmete yani karanlığa bir güneş gibi parladı. Kabuğu zift bağlamış, katran kesmiş yürekleri eritti. Bir taş kadar sertleşmiş kalpleri yumuşattı. Çöle dönmüş gönüllere adeta bir çağlayan gibi aktı. Onu öldürmek için gelenler onda dirilerek geri döndüler: Tıpkı Hazreti Ömer (Radıyallahu Anhu) gibi." dedi.

Karaçam, "Hayatımızın her anını tıpkı Hazreti Peygamber gibi edeple, hayâ ile tevazuuyla süslemek zorundayız. Hazreti Peygamber gerektiğinde eline kılıcı alacak, savaş meydanlarında bize mücadele ruhunu öğretecek kadar kahramandı. Her eziyete göğüs gerecek, zulme, baskıya, itip kalkmalara, işkencelere tahammül gösterecek kadar dirençliydi. Ancak aynı Peygamber çocuklarla çocuk olacak, yoksullara kardeş olacak, yolda kalmışlara yoldaş olacak, garip gurebaya paydaş olacak kadar da şefkatliydi, alicenaptı, mütevaziydi." diye konuştu. 

Karaçam, "İlmini Kur’an-ı Kerim’den, edebini Siyer-i Nebi’den almış bir gençliğin dünyayı değiştireceğine yürekten iman ediyorum." diye ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir