• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Muş`ta Kutlu Doğum Heyecanı Devam Ediyor- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`un Kızılağaç ve yaygın beldelerinden sonra Muş Merkeze bağlı Arpayazı (Poğurgov) Köyünde düzenlenen ve köy halkının yoğun katılımı ile gerçekleşen kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı.
 
Cuma Namazından sonra başlayan programa köy halkının yanı sıra çevre köylerden de katılım oldu.
 
Program, M. Şirin Çağlayan`ın okuduğu K.Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan köy imamı Molla Medeni etkinliğe katılımlarından dolayı köy halkı adına tüm misafirlere teşekkür etti.
 
Peygamber efendimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiştir
Programa konuşmacı olarak katılan Molla Faruk Çiçek katılımcılara Peygamberimizin hayatından kesitler aktardı. Çiçek Hoca; "Peygamber efendimiz âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O`nun gelişiyle zamanın sultanlarının tahtları yerle bir olmaya yüz tutmuş, zorba kralların saltanatlarının temelleri sarsılmış ve rahmet Peygamberi olan Hz. Muhammed`in onların zulüm üzere kurulmuş olan saltanatlarının yerle bir olacağına dair işaretler görülmüştür" dedi. Çiçek Hoca; Peygamberimizin aile hayatından ve başta insanlar olmak üzere tüm canlılara karşı olan merhametinden örnekler vererek konuşmasına son verdi.
 
İnsanoğlu ne zaman Allah`a isyan etmiş ise bela ve musibetlere maruz kalmışlardır
Daha sonra program Mevlid-i şerif ile devan etti. Mevlid-i şerifin ardından bir konuşma yapan Molla Ali İhsan Güven Allah`u Teâlâ`nın hiçbir zaman insanları kendi başlarına bırakmadığını belirterek Peygamberlerin insanlara gönderilmesinin yüce Rabbimizin insana bir lütfü olduğunu söyledi.
 
Güven Hoca; "İnsanlar her ne zaman Peygambersiz ve başıboş kalmışlarsa yeryüzünü isyan tuğyan ve küfrün bataklığına saplanmıştır. Yüce Rabbimiz bize peygamber göndermekle bizlere gerçektende büyük lütuflarda bulunmuştur. İnsanoğlu her ne zaman Allah`a isyan etmiş ise bela ve musibetlere maruz kalmışlardır. Yani insanın maruz kaldığı bela ve musibetleri, "insanlar peygamberlerin yollarını terk ettikleri için" kendi elleri ile kazanmışlardır" dedi.

Program Nisanur Oflaz`ın okuduğu şiir, Grup vahdetin ilahi ve ezgileri, daha sonra Molla Mahfuz Ural`ın okuduğu dua ile son buldu. (İnan Sur, M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir