• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Irak'ta gösteriler tekrar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bas News'in haberine göre Irak tekrar karıştı

Seçimlerde beklemedikleri bir yenilgi alan ve seçimin  adil yapılmadığını iddia eden Fetih Koalisyonu ve destekçisi partiler sokağa döküldü

Mukteda es Sadr'ın seçimleri kazanması sonrasında Fetih Koalisyonu yanlıları sonuçları protesto etmeye başladı.

Fetih Koalisyonuna bağlı gruplar, seçim sonucuna itirazlarını iletmek ve seçim komiserliğini kınamak için bugün öğleden sonra Yeşil Bölge önünde gösteri düzenleyeceklerine ilişkin bildiri yayımlamıştı.

Bunun üzerine polis, hükümet binalarıyla yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge trafiğe kapatarak çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırdı

Yeşil Bölge'nin, söz konusu protestolarda yaşanabilecek muhtemel taşkınlık ve baskınlara karşı kapatıldığı ifade edildi.

Irak'ta 10 Ekim'de yapılan erken genel seçimlerde nihai olmayan sonuçlara göre, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'a bağlı grup 329 sandalyeli Meclise 73 vekil göndererek birinci parti olmuştu.

İran'ın desteklediği gruplar yenildi

İran'ın desteklediği Bedir Örgütü ve diğer Haşdi Şabi gruplarının da yer aldığın Fetih Koalisyonu ise kan kaybederek Mecliste 14 sandalye kazanabildi.

Eski Başbakan Haydar el-İbadi ile Şii dini ve siyasi liderlerden Ammar Hekim'in oluşturduğu ittifak ise sadece 4 milletvekili çıkarabildi.

Bu gruplar, seçimlere "şaibe" karıştığı ve "sonuçlarla oynandığı" iddiasıyla seçim sonuçlarını kabul etmiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir