• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
İşgal zindanlarındaki kadın esirler açlık grevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Heyet'in yaptığı açıklamaya göre Muna Ka'dan, Emel Takatika, Şatila Ebu Iyade adındaki kadın esirler de İslami Cihad Hareketi mensubu 250 esirin beş gün önce başlattığı açlık grevine katıldı.

Filistin kaynaklarında, işgal rejiminin esirlerin isteklerini geri çevirmesi durumunda önümüzdeki günlerde yeni grupların açlık grevine katılabileceği dile getirildi.

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin ortak bir temsilciliği olan Ulusal Esirler Hareketi dün yaptığı açıklamada işgal rejiminin cezaevleri yönetimiyle yaptığı diyaloglardan ve görüşmelerden herhangi bir sonuç elde edemediğini dile getirmişti.

Bu yüzden hareket, esirlerden cezaevleri yönetimiyle yapılacak pazarlıkların sonuçsuz kalması durumunda sergilenecek tavır konusunda hazırlıklı olmaları talebinde bulunmuştu.

Siyonist işgal rejimi dün bazı koğuşlara baskınlar düzenleyerek esirlere gözdağı vermeye çalışmıştı. Ancak esirler haklarının verilmesi konusundaki ısrarlarını sürdürüyor.

İşgal zindanlarındaki Hamas esirlerinin Yüksek Yönetim Komitesi, mensubiyeti ne olursa olsun işgal zindanlarındaki hiçbir esirin, işgal yönetimi ve gardiyanları karşısında yalnız bırakılmayacağını dile getirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir