• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
On Binler Yargının Temizlenmesi İçin Meydanlara İndi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE- Mısır`ın başkenti Kahire başta olmak üzere birçok kentte düzenlenen "Devrimi Kemale Erdirme" adlı protesto gösterilerine on binlerce Mısırlı iştirak etti.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatının çağrısı üzerine bir araya gelen 17 siyasi parti, yargı sisteminin eski rejim kalıntılarından temizlenmesi ve Devrik Lider Hüsnü Mübarek`in adil bir şekilde yargılanması için Yüksek Yargı Kurumunun bulunduğu caddede miting düzenledi.
Sabah saatlerinden itibaren adliyenin bulunduğu caddede toplanan on binler Cuma namazını meydanda eda etti.
 
Meydanda "Halk Yargının Temizlenmesini İstiyor" "Devrimde Şehit Edilenlerin Katilleri Yargılansın" diye pankartlar açılırken Ulusal Kurtuluş Cephesi aleyhine sloganlar atıldı.
 
Mursi Karşıtları Miting Yerine Gelmek İsteyince Olaylar Çıktı
Bu arada Tahrir Meydanında karşıt gösteri düzenleyen Mursi karşıtları Yüksek Yargı Kurumunun bulunduğu caddeye doğru yürümek isteyince iki grup arasında taşlı ve sopalı kavga çıktı.
 
Acil Bakım Merkez Dairesi Başkanı Halit Hatip, 60`dan fazla kişinin ambulanslarla hastanenin acil durumuna getirildiğini dile getirdi.
Mursi karşıtları özel ulaşım araçları olan otobüsleri ateşe verirken bazı devlet dairelerine ise Molotof Kokteylleri ile saldırdı.
Grupları ayırmak için gaz bombası kullanan emniyet güçleri, caddeye giden yolları araçlara ve yayalara kapattı.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve siyasi uzantısı Hürriyet ve Adalet Partisinin Şarkiyye ilindeki bürolarına saldıran 6 Nisan Hareketi mensupları binayı Molotof Kokteylleri atarak ateşe verdi.(Sait Teşne-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir