• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Diyarbakır Kutlu Doğum Mitingine Kayseri`den Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Diyarbakır`da yarın düzenlenecek olan tarihi kutlu doğum etkinliğine katılım için çağrılar gelmeye devam ediyor.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında Kayseri halkı Diyarbakır`da yarın yapılan olan Kutlu Doğum etkinliğine davet edildi.

 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Özgürlük ve kurtuluş rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)`in viladetlerinin sene-i devriyesinde bu tür organizasyonlar halkta Resulullah bilinci uyandırmakta, O`nu hayatımızın bir parçası haline getirmekte, günden güne hayal ettiği bir ümmet modeli ortaya çıkartmaktadır. Metropollerden köylere kadar platformumuz organizasyonlarla gencine, yaşlısına herkese Resulullah`ı anlatmakta; bu vesileyle halkta büyük bir teveccüh oluşturmaktadır. Dileğimiz bu tür etkinliklerin sayısının artması, dünyaya geliş sebebimiz Hz. Muhammed (s.a.v)`in sevgisinin bütün kalplerde taşmasıdır."denildi.

 

"Pazar günü gerçekleştirilecek mitinge hasseten Kayseri halkını, onların gıyabında da tüm Müslümanları davet ediyor; o kutlu günün hazzından faydalanmayı umuyoruz." Denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İnsanlık o gelmeden acılarla boğuşmuştur. Savaşlarda kadın ve çocuklar öldürülmüş, şehirler yakılmış, kölelik başını alıp gitmiştir. O`nun dünyayı şereflendirmesiyle zayıflar, rahat bir nefes almış, birçok eziyet son bulmuştur. Şimdi, ondan yüzlerce yıl sonra bu kez ondan uzakta Müslüman ve diğer dinlerden birçok halk silahların gölgesinde nefes almakta, tıpkı ondan önceki çağlarda olduğu gibi yine güçlüler kendilerinden olmayan herkesi ezmektedir. Bugün belki de sıkıntımız O`nu anlayamamaktır. Zira ancak O anlaşıldığı vakit İslam insanların kalbini aydınlatacak, acıları sonlandıracaktır. Bugün bu tür organizasyonlarla O`nu en iyi şekilde anlamayı umuyor; O`nun hayatını en güzel şekilde tatbik etmeyi bir vazife biliyoruz.

Şimdiden, katılacak olan veya katılma gayesi olup da iştirak edemeyen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor; O`na layık birer ümmet ferdi olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz."
(Bilal Çevik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir