• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Yeni Anayasa İçin Her Kesim Aktif Rol Almalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Mazlum Der Gaziantep Şubesi, Bülbülzade Vakfı, Anadolu Tevhid Vakfı, İHH, Yeşilay Cemiyeti, Anhars, Din Görevlileri Derneği, Eğitim Bir Sen, Özgür Eğitim Sen, Gaim Der gibi derneklerin katılımı ile Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Mazlum Der GYK Üyesi Mehmet Alkış yaptı.

 

1960 ve 80 anayasasını eleştiren Alkış, özgürlüklerin darbeciler eliyle kısıtlandığını belirterek; "Bu güne kadar yapılan anayasalar hep darbe sonucu askerlerden oluşan bir komisyonla yapıldı" dedi.

 

İlk defa halkın katılımıyla yapılabilecek bir anayasanın söz konusu olduğunu söyleyen Alkış, "Bu anayasanın yapıcıları tüm toplum kesimleri olmalıdır. Yeni anayasanın yapılması sürecinde tüm toplum kesimleri bu anayasa yapımı sürecinde aktif olarak rol almalıdır" diye konuştu.

 

Toplumsal Bilinçlenmeye İhtiyaç var
Anadolu Tevhid Vakfı Temsilcilerinden Sadık Paksoy ise, "İdeolojik devlet bizleri bir forma sokmuş bizler de bu form çerçevesinde yaşıyoruz. Toplumsal bir bilinçlenmeye ihtiyacımız var. Askeri vesayet, siyasetinde toplumun da üzerinde bir konumdadır. Bu vesayet, toplumu ve siyaseti yeri geldiğinde hizaya sokabilmektedir. Artık yeni anayasa ile vesayet sistemine son verilmelidir." ifadelerine yer verdi.

 

Her cemaat ve dernek elini taşın altına koymalıdır
Toplantının ardından deklare edilen sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi: "Bu çalışmanın Türkiye geneline yayılması gerekir. Bunun için tüm sivil toplum örgütlerinin aktif katılımı ve görev paylaşımı gerekmektedir. Her cemaat, dernek, STK, elini taşın altında koymalıdır. Bu iş sadece bir komisyonun işi değildir. Bu işi hep birlikte sahiplenmemiz gerekmektedir. Görev-konu paylaşımı yapılmalı ve bu şekilde işbirliği içerisinde bir çalışma yapmalıyız. Bu iş, birkaç kişiye bırakılırsa bu toplantılardan bir sonuç çıkmaz."

Şefik Mert - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir