• DOLAR 32.549
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.995
  • ...
Mısır`da Gösteriler: 86 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sağlık Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, bugün Kahire`deki Yüksek Mahkeme binası ile Tahrir Meydanı çevresinde çıkan çatışmalarda 86 kişinin yaralandığı, herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Açıklamada yaralıların çoğunluğunu, atılan taşlar ve güvenlik güçlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilenenlerin oluşturduğu kaydedildi.

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki İskenderiye kentinde de taraflar arasında çatışmalar çıktığı, 4 kişinin hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Kahire`de "Daru`l Kada" olarak adlandırılan Yüksek Mahkeme binası önünde, "yargının yolsuzlukluk yapanlardan temizlenmesi" talebi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın (İhvan) çağrısıyla düzenlenen gösterilere bazı gruplar müdahale etmişti.

Sözkonusu grupların İhvan taraftarlarına ait olduğu belirtilen bir otobüsü yakması üzerine iki grup arasında taşlı sopalı kavga çıkmış, güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

Kahire`de Tahrir Meydanı yakınındaki Abdulmunim Riyad Caddesi ile 6 Ekim köprüsünde toplanan muhalif göstericiler ile güvenlik güçleri arasında da çatışmalar meydana gelmişti.

Mısır güvenlik güçleri, iki bölgede sükunetin sağlanması için çalışmalarına devam ediyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir