• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
Osetya Müslümanları Zor Durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Osetya Müslümanlarının Dini kurumunun eski başkanı ve müftüsü Ali Yevteyev son yazısında Müslümanlar üzerindeki baskıların artarak devam ettiğini söyledi.

Yevteyev şu anda yaşanan gelişmelerin kendilerini İslam araştırma uzmanları olarak tanımlayan Müslüman karşıtlarının senaryolarına uygun olduğunu belirtti. Yeyteyev`e göre bu gibi "uzmanlar" grubu daha önce de kaotik senaryolarını başarılı bir şekilde diğer bölgelerde uygulamış ve ülke kamuoyunu haklı oldukları konusunda ikna edebilmişti: "Bugün Kafkasya Müslümanları provakasyonlara esir edilmiş durumda. Ancak İslam düşmanlarının çabalarına rağmen İslami bilincinin gelişim sürecinin engellenmesi imkansız gözüküyor." diye sözlerine devam eden din adamı İslam karşıtlarının Müslümanların günlük ibadetlerine müdahil olmaya çalıştığını söyledi. Yevteyev medya desteğini de arkasına alan İslam karşıtlarının dindarlığı cinayet olarak tanımladığını ve bu durumun Rus kamuoyu üzerinde büyük bir etkisi olduğunu savundu. İlginç bir ayrıntıya da dikkat çeken Müslüman din adamı bugün Rus aydını ve toplumu içerisinde İslam karşıtlarının çoğunlukta olduğunun altını çizdi: "Şu anda Kuzey Osetya- Alaniya bölgesine karşı "operasyon" yapılıyor. Operasyon değerlendirmesine göre Osetya`nın diğer Kuzey Kafkasya çatışma bölgeleri ile eşit düzeye getirilmesi düşünülüyor. Ancak diğer bölgelerden farklı olarak burada operasyon gizli bir şekilde değil açık bir şekilde insanların gözü önünde yapılıyor. İnsanlar toplu olarak gözaltına alınıyor, bayanlara, hastalara ve yaşlılara ağır işgencelere yapılıyor. Bunun yanı sıra gözaltına alınan Müslümanların uyuşturucu ticareti yaptığına dair sahte deliller aranıyor." diye yazısına devam eden Yevteyev ülkenin emniyet birimleri içerisinde etkili olan bir "çetenin" faaliyet gösterdiğini ve onların provakatif eylemleri organize ettiğini savundu.

Din adamı bölgede Beslan olayının yaşanmasına ve çok sayıda çatışmaların olmasına rağmen daha önceden bu gibi operasyonların yapılmadığına dikkat çekti. Gizli operasyonların bugünlerde yapılmasını ise İslami gelişimin artması ile izah etti. Yeyteyev`e göre hükümet karşıtı tutum sergilemeyen ve devlet yetkilileri ile ortak çalışmalar içerisinde hizmet veren bölge Müslüman kurumları "çeteler" tarafından tehlikeli bulundu. Ali Yevteyev bölge Müslümanlarının azınlık konumunda olduğunu ve zulümlere sabır etme dışında tercihlerinin bulunmadığına dair acı bir gerçeği de hatırlattı.

 

İbrahim Ali/ Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir