• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez`den Cami İsmine Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başkent Ankara yeni camisine kavuştu. Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve çok sayıda bakan ile birlikte Diyanet İşleri Başkanı yaptı. Katılım yoğundu. Kur`an-ı Kerimler okundu, dualar edildi.

Kamuoyunda VİP veya Protokol Camisi olarak adlandırıldı. Ancak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bu konuya dikkat çekti ve camiye sadece Ahmet Hamdi Akseki denilmesini istedi.

Başbakan Erdoğan ise vatandaşları uyardı, "Camileri dolduran çocuklara karışmayın" dedi.

Başbakan: "Camideki çocukları rahatsız etmeyelim. Bırakalım cami içinde doyasıya koştursunlar. Bırakalım cami içinde istedikleri kadar oynasınlar. Eğer çocuklar camiden uzaklaşırsa bu milleti bu vatanı ayakta tutan en önemli dayanağımızı maazallah yitiririz. "

Temel 2008 yılında atıldı. 5 yılda tamamlanan camiye eski Diyanet İşleri Başkanlarından Ahmet Hamdi Akseki`nin adı verildi. Neoklasik tarzda planlanan caminin ana kubbesi Türkiye`deki en büyük kubbelerden birisi.

Cami içerisinde kullanılan motifler Selçuklu mimarisine ait ve avizede içeride bulunmuyor. Yine akustik sistemde bu camide özel olarak tasarlanmış.

Ayrıca bin 860 araçlık kapalı otoparkı bulunan camide radyo ve televizyon stüdyoları, 80 tuvalet, 442 abdest alma yeri bulunuyor.

Engelli cemaat için asansör ve yürüyen merdivenler de yapıldı...

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir