• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Tarihte bugün: 17 Ekim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1448: Osmanlı Devleti İkinci Kosova Savaşı’nı kazandı

Osmanlı Devleti İkinci Kosova Savaşı’nı kazandı. Hunyadi Yanos komutasında ve çoğunluğu Macarlardan oluşan ordu, İkinci Murat komutasındaki Osmanlı ordusuyla karşı karşıya geldi. Savaş, Osmanlı’nın zaferi ve Kosova’nın alınmasıyla sonuçlandı. 

1961: 400 Cezayirli gösterici katledildi

Yaklaşık 400 Cezayirli gösterici, Paris polisi tarafından öldürüldü. Bu sırada Cezayir’de bağımsızlık mücadelesi hız kazanmıştı ve Fransa Cezayir’de soykırıma eşdeğer katliamlar gerçekleştirmekteydi. Fransa’da bulunan Cezayirliler de bağımsız mücadelesine destek amaçlı gösteriler düzenlemekteydi. Gösteriler silahsız ve tamamen barışçıl bir tarzda olsa da Fransız Hükümeti, büyük bir vahşetle göstericilerin üzerine ateş açmış ve kıyımdan geçirmişti. (

1975: ‘’siyonizm ırkçılığın bir biçimi”

Birleşmiş Milletler “siyonizmin, ırkçılığın bir biçimi” olduğu kararını aldı. Ama BM bunun gereğini yerine getirme ve bütün dünyada yasaklama yerine siyonistlerin yaptığı tüm eylem ve zulümlere sessiz kalarak destek vermiştir. terör şebekesinin gelmiş geçmiş tüm yöneticileri siyonisttirler ve bunu hiçbir zaman gizlememişlerdir. 

1989: Turgut Özal cumhurbaşkanlığına aday oldu

Başbakan Turgut Özal, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez asker kökenli olmayan biri cumhurbaşkanlığına aday oluyordu.

2014: Türkiye, konsey üyesi olarak seçilemedi

BM Güvenlik Konseyi’nin on geçici üyesinin beşinin değişimi için yapılan oylamada İspanya ile birlikte üçüncü tura kalan Türkiye, konsey üyesi olarak seçilemedi.

2014: 6-8 Ekim olayları

HDP’nin Kobani’yi bahane ederek sokağa çıkma çağrısının ardından İslami kesimi hedef almasına Türkiye dışından da tepkiler geldi. İhvan-ı Müslimin liderlerinden Eşref Abdulgaffar ve Cemaat-i İslamiye yetkililerinden İslam Ğamri, saldırıları kınadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir