• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
Amed`e Kutlu Sefer Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Pazar günü Diyarbakır`da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Türkiye`nin birçok yerinden Peygamber Sevdalıları Diyarbakır`a akın ediyor.Yüzlerce Peygamber Sevdalısı, Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Diyarbakır`a doğru yola çıktı. Kutlu Doğum heyecanını ve oradaki manevi havayı teneffüs etmek için İstanbul`da bir araya gelen Peygamber Sevdalılarıda Diyarbakır`a gitmek için kiraladıkları otobüslerle yola çıktılar.
 
Heyecanları gözlerinden okunan Peygamber âşıklarının kimi ilk defa kimi de her sene düzenli olarak Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını ifade etti.Yolculuk boyunca dillerinden salavatları eksik etmeyen Peygamber âşıkları, bu tarihi etkinlik için çıktıkları yolculukta duygularını, heyecanlarını, beklentilerini bizimle paylaştı.
 
İşte İLKHA`ya konuşan Peygamber Sevdalılarının duyguları ve tarihi etkinlikten beklentileri:

Osman Şenlik (Öğrenci)
Diyarbakır`daki mevlit etkinliğine katılmak için Peygamber Sevdalıları ile birlikte bu yolculuğa çıktım. Bu yılki Kutlu Doğum etkinliği daha geniş bir alanda düzenlenecek. İki yıldır okulumdan dolayı Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliğine katılamıyordum. Bu yıl her şeyi bir tarafa bırakıp bu etkinliğe katılmak için diğer Peygamber âşıkları ile İstanbul`dan yola çıktım.
 
Mehmet Erkan Yavuz (Gazeteci)
Yıllardır Diyarbakır`da düzenlenen etkinliği televizyondan izliyordum. Bu yıl ben de o meydanda, o sevdaya şahit olmak için İstanbul`dan yola çıktım. Muhammedi coşkuyu yerinde görmek için sabırsızlanıyorum.
 
Ahmet Kavakçıoğlu (Tekstilci)
Diyarbakır`daki Kutlu Doğum atmosferini görmek için Peygamber aşkından dolayı insanlar Diyarbakır`a gidiyor. Bende bunun için İstanbul`dan Diyarbakır`daki Kutlu Doğum`a katılmak için yola çıktım. O coşkuyu gördüğümde Allah Resulü de ordaymış gibi bir atmosfer var. Peygamber Sevdalısı olan arkadaşlarımla bu yolculuğa çıktığım için çok mutluyum. İlk kez Diyarbakır`daki Kutlu Doğum`a katılacağım.
 
Adem Çiçek (Grafiker)
Geçen sene Diyarbakır`daki Kutlu Doğumu televizyondan izledim. Yüzbinlerce kişi katılmıştı. Bende bundan çok etkilendim. Onun için bu yıl bu etkinliğe katılmaya karar verdim. Peygamber Sevdalısı olan herkese Pazar günü düzenlenecek olan büyük Kutlu Doğum etkinliğine katılmalarını tavsiye ediyorum.
 
Remzi Altuntaş (Tekstilci)
İki yıldır Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliğine katılmayı istiyordum. Ancak kısmet olmadı. Oradaki büyük coşkuyu yaşamak istedim. Peygamber âşıkları ile birlikte aynı havayı teneffüs etmek istiyorum. Oraya gideceğim için çok heyecanlıyım.
 
Fesih Sülün (Şoför)
Diyarbakır`da her yıl düzenlenen Kutlu Doğun etkinliğine katılmak için ailem ve Peygamber Sevdalısı arkadaşlarımla Diyarbakır`a gidiyorum. Bu etkinliği her yıl sabırsızlıkla bekliyorum. Peygamber Efendimiz ve yüce davasının anlatıldığı bu etkinliğin halkımıza çok faydalı olduğuna inanıyorum. İnsanlar bu etkinliklerde Peygamber Efendimizi daha iyi tanımış oluyor. Toplumun ahlaki yapısının bozulduğu bu zamanda Allah Resulünün böyle tanıtılması çok etkilidir.
 
Barış Kıyagan (Serbest Meslek)
Peygamber ve sahabeler şehri olan Diyarbakır`aPeygamber Efendimizin Kutlu Doğumu için ilk kez gidiyorum. Daha önce bu etkinlikleri televizyondan izliyordum. Bu etkinlikleri izledikçe Peygamber Efendimizi daha çok tanımaya başladım. Kutlu Doğum etkinliklerinin tüm Müslümanlar için büyük bir faydası olduğuna inanıyorum.
 
Hasan Altun (Öğrenci)
Daha önce Kutlu Doğum etkinlikleri kapalı alanlarda düzenleniyordu. Ben açık alanda Kutlu Doğum etkinliğine ilk olarak Kazlıçeşme`de katıldım. Kutlu Doğum etkinliğine özellikle batı illerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin katılmasını tavsiye ediyorum. Peygamber Efendimizin hayatı Kutlu Doğumlardan sonrada etkinliklerle anlatılmaya devam edilsin.
 
Yusuf Sevdalı (Metal Sanayici)
Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliğine ilk kez katılıyorum. Daha önce Kazılçeşme`de düzenlenen etkinliğe katılmıştım. İnsanlar bu etkinliklerle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor. Batıl davalar için bile yüzbinlerce insan bir araya gelebiliyor. Bunun için Müslümanlar Kutlu Doğum etkinliklerine katılarak peygambere olan sevgilerini göstermelidir. Ben Karabük`lüyüm, doğudaki Müslümanların İslam için verdikleri mücadeleyi takdir ediyorum. Doğunun isminin İslam`la ve Peygamber sevgisi ile anılması çok güzel bir şey.
 
Bu tür etkinliklere batıda yaşayan Müslümanların katılmasının çok faydalı olacağına ve doğu ile batı Müslümanları arasındaki kardeşliği güçlendireceğine inanıyorum.
 
Muhammet Işık (Mobilyacı)
Ben Karadenizliyim, ilk kez doğuya gidiyorum. Çok merak ediyordum o bölgeyi. Geçen sene Diyarbakır`daki Kutlu Doğumu televizyondan izledim. Bu sefer Peygamber âşıkları ile aynı havayı teneffüs etmek istiyorum. Kutlu Doğum etkinliklerinin Karadeniz Bölgesi`nde de yapılmasını istiyorum. Batı illerinde bu etkinlikler daha çok yapılmalı. İnsanlar Kutlu Doğum etkinlikleri ile Onu(SAV) tanıyorlar Onu hatırlıyorlar. Kutlu doğum etkinlikleri doğudaki ve batıdaki insanlar arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirir. Bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimizden Allah razı olsun.
 
Ömer Arslan (Berber)
Özellikle Dicle Üniversitesi`nde yapılmak istenen Kutlu Doğum`a engel olunmaya çalışılması bu Kutlu Doğum Mevlidine katılma kararımı pekiştirdi. Evdençıkarken Umreye gidiyormuşum gibi bir heyecan vardı bende. Kutlu doğum etkinliklerinin, insanları düştükleri gaflet uykusundan uyanmaya vesile olmasını temenni ediyorum.
(Şükrü Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir