• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Vanlıların Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav), miladi takvime göre dünya teşriflerinin yıldönümündeyiz. Bu mübarek günlerin gelmesi nedeniyle mikrofonu uzattığımız Vanlılar, Peygamber efendimizi olan sevgilerini izhar ederken, onun sünnetine tabi olunması gerektiğini vurguladı.
 
"O`nun (sav) vesilesiyle karıncayı incitemez hale geldiler"
"Habibim! Sen olmasaydın. Kâinatı yaratmazdım" kudsi hadisini hatırlatan Muhammet Şerif Söylemez, "Niçin onun için kainat yaratılıyor? Çünkü başka bir hadis-i kudsi de Cenab-ı Allah diyor ki: "Ben gizli bir defineydim. Keşfedilmek için insanı yarattım." Define gizli olduğu müddetçe bir değer teşkil etmiyor. Allah (cc) insanların en şereflisi peygamber efendimizi yaratmıştır ki Kur`an`ıyla hadisleriyle Allah`ı kainata tanıttırsın. İnsanlara tanıttırsın. Dünyaya gelmeden önce küfrün karanlığı yaşanıyordu. Baba, kız çocuğunu diri diri öldürüyordu. Ama peygamberimiz geldikten sonra Hz. Ömer ve benzeri insanlar karıncayı incitemez hale geldi. Kızlarını diri diri gömenler İslam`ın onlara verdiği merhamet duygusuyla bu seviyeye gelmişlerdi. İnsan ne kadar Allah`a ve Resulüne yakın olursa o kadar insan oluyor. Onlardan ne kadar uzaklaşsa o kadar hayvanlaşıyor. Fahri kâinat her şeyi dünyaya getirdi" dedi.
 
"O`nu örnek alıp O`na bağlılığımızı göstermeliyiz"
Şahabettin Şahinoğlu ise "Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber`e hep salât ederler. Ey iman edenler Siz de ona salât edin ve samimiyetle selam verin." ayetini hatırlatarak, "Biz de her gün, sadece kutlu doğum haftasında değil; her gün ona salât ve selam getireceğiz. Ayrıca kendimize de örnek alacağız. Yani Hz. Peygamber ne konuşuyordu, ne yapıyordu biz de onu yapalım. Eğer bunu yaparsak ne ala. Eğer yapmadıksa biz akşama kadar desek "ben peygamberimi seviyorum", fayda etmez. En önemlisi O`nu örnek alıp O`na bağlılığımızı göstermektir" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber Efendimizin şefaatine muhtaç olduğumuzu söyleyen Hüseyin Yakın, peygamberimizin kutlu doğumunun tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
 
O`nun vesilesiyle rabbimizi tanıdığımızı söyleyen hacı Naci Kaya ise, Peygamber efendimiz için yapılan her şeyin yetersiz olduğunu belirtti.
 
Sait Bilirer de O`nun yolunu takip etmemiz gerektiğini vurgulayarak Peygamber efendimize çokça salâvat getirmemiz gerektiğini sözlerine ekledi. (Fırat Arslan, Murat Dalgın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir