• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Kur'an Nesli Platformu'ndan Mevlid Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yarın akşam idrak edilecek olan Mevlid Kandili nedeniyle Kur'an Nesli Platformu bir mesaj yayımladı.

Kandil mesajını Kur'an Nesli Platformu Bingöl Koordinatörlüğü adına Mehmet Diril okudu.

 

"Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Salat ve Selam Efendimiz Hazreti Muhammed'in, pak alinin, sahabelerinin ve kıyamete kadar yolunu sürdürenlerin üzerine olsun." sözleriyle başlanan mesajda;

"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.' (Enbiya 107. Ayet) ayetinin muhatabı olan Hazreti Muhammed Aleyhisselatu Vesselam kıyamete kadar devam edecek bir rahmetin sebebi ve her türlü yaşantısı ile hayatımızın biricik modelidir. Asırlar şahittir ki O'nu tanımak ve O'nu yaşamak gerek ferdi gerek toplumsal huzurun vesilesi olmuştur. Hal böyle iken bugün yaşanılan sıkıntıların ve huzursuzlukların temel sebebi O'nun yaşantısından ve rehberliğinden uzaklaşmamızdır. Çünkü O, dünya ve ahiret için bizlere en güzel örnektir. 'Andolsun ki, Allah'ın Resul'ünde sizin için güzel bir örnek vardır.' (Ahzab 21. Ayet)" ayet-i kerimelerine yer verildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Hazreti Muhammed Aleyhisselat-u Vesselam ticaretindeki dürüstlüğü ile esnaf ve tüccarlara, hükümdeki adaleti ile hâkimlere, yönetimdeki hassasiyeti ile yöneticilere, evini gözetmesi ile ailelere, savaştaki cesareti ile komutanlara ve askerlere, eğitimdeki incelikleri ile öğretmenlere örnek olduğu gibi diğer bütün alanlarda örnek alınacak mümtaz bir şahsiyettir. O, ilahi vahyin taşıyıcısı ve mübelliği olduğu gibi yaşantısı ile insanlığa bir rehberdir.

O'nu tanımak ve O'nu örnek almak dünya ve ahiret hayatının selameti için bir gerekliliktir. Hele ki çıkmazlarla ve sorunlarla dolu şu hayatımızda bu gereklilik çok daha acil bir durum olarak belirmektedir. Öyle ise başta kendimiz olmak üzere en yakın çevremizden başlayarak O'nu tanımaya, anlamaya ve yaşamaya yönelik bir gayret içerisine girmeliyiz.

Bu vesile ile Kuran Nesli Platformu olarak Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselatu Vesselam'ın viladetinin hayırlara vesile olmasını, o pak risalet güneşinin tıpkı asr-ı saadette olduğu gibi yeryüzüne hâkim olmasını ve iki cihanda saadetimize vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyor, tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyoruz." (İLKHA)                         





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir