• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
Afganistan hükümet yetkilileri Kızılay'ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği geçici hükümeti Dışişleri Bakanı Muttaki başkanlığındaki heyet, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşmelerinin ardından bugün Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan'ı ziyaret etti.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Altan ve Muttaki açıklama yaptı.

Kızılay Genel Müdürü Altan, Kızılay'ın Afganistan'da 1995 yılından beri yapılan yardımlar çerçevesinde yönetimle görüştüğünü hatırlattı.

Görüşmede özellikle 2018 yılında açmış oldukları Afganistan delegasyonunu, şu ana kadar yaptığı ve yeni yönetim döneminde yapmış olduğu yardımları konuştuklarını belirten Altan, "Kendilerinden de yardımlar konusunda ihtiyaçlarını dinledik. Hangi konularda yardımlar yapılabileceğini duyduk. İnsani yardımlar konusunda faaliyetlerimiz devam edecek. Kendileri bu konuda bize destek verecekler. Oradaki arkadaşlarımızın çalışmalarına önem veriyorlar. Türk halkına yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ediyorlar." dedi.

Taliban heyetinin özellikle insani, kışlık, içme suyu ve eğitim gibi yardımları istediğini belirten Altan, "Bunun yanında bizim kalkınma yardımlarımız var. Şu ana kadar orada Afganistan'dan göçü engellemek için 65 tane küçük iş yeri açtık. Bu iş yerlerinin devamını talep ediyorlar. Özellikle dul, yetim ailelere de yardımların artırılmasını talep ediyorlar." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir