• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
YYÜ' de İnternet Haftası Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - YYÜ Eğitim Fakültesi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü'nün düzenlediği etkinliğe YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı M. Yaşar Özden, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu günümüzde en önemli iletişim aracının internet olduğuna dikkat çekerek, "İnternet halen gelişmeye devam ediyor. Bilgisayar teknolojilerinin her geçen gün kendisini yenilemesi, yeni çıkarılan programların, sitelerin kullanımının yaygınlaşması internetin önemini daha fazla anlamamıza yardımcı olmaktadır" dedi.

 

İnternetin insanoğlunun yaşantısını elektrik, matbaa, telefonun bulunuşu kadar değiştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Şekeroğlu, internetin birçok insan için günlük hayatın bir parçası olduğunu söyledi.

 

İnterneti faydamıza kullanabiliriz

İnternet sayesinde pek çok bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabildiğinin altını çizen Şekeroğlu konuşmasına şöyle devam etti: " Kimileri interneti insanları birbirinden uzaklaştıran, yüz yüze iletişimi ortadan kaldıran ve bağımlılık yapan bir araç olarak değerlendirmektedir. Ancak bütün bu olumsuzların yanında internet eğitimcilerinin ve öğrencilerin öğrenme alışkanlıklarını, bilgi ve birikimlerini zenginleştirmek için kullanabilecekleri önemli bir araçtır. Dolayısıyla internet kullanımında bu önemli iletişim aracını kendi faydamıza kullanabiliriz"

 

Rektör Vekili Prof. Dr. Şekeroğlu'nun konuşmasının ardından etkinlikte sırasıyla BÖTE Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eylem Çelik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. H. Eray Çelik, Yrd. Doç. Dr. Çetin Güler ve Öğretim Gör. Mevlüt İnan birer konuşma yaptı. Etkinlik verilen kokteyl ve ödül töreninin ardından sona erdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir