• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
Siirt'te imam hatiplerin kuruluş yıl dönümü etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İmam hatip okullarının kuruluşunun 70'inci yıl dönümü, Ebul Vefa İmam Hatip Ortaokulunda, Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Programda, 1971'de Nihat Erim Hükümeti ve 28 Şubat'ta imam hatiplilere reva görülen zulümler anlatıldı.

İmam Hatiplerin önünü kesmek için kat sayı zulmünü getirerek 600 bin olan imam hatipli sayısını 65 bine indirdiklerine dikkat çeken Siirt Önder Şube Başkanı Sabahattin Ataker, bu yılki üniversite sınavında 39 imam hatip öğrencisinin ilk yüze girmesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

 

"Hamdolsun bugün Türkiye geneli 1,5 milyon öğrenci sayısına ulaştık"

Türkiye'de Arapçanın yasaklandığını ve hafız olan hocaların da idam sehpasına götürüldüğüne dikkat çeken Ataker, şöyle konuştu:

İmam hatipler kendiliğinden kurulmuş kurumlar değil aksine çok bedeller ödenmiştir. 1971 yılı Nihat Erim Hükümeti döneminde imam hatip okullarının birinci devresi kapatılırken 28 Şubat dönemindeki darbeyle de 4+4+4 sistemi getirilerek okullarımız tekrar kapatıldı. 600 bin olan öğrenci sayımız 65 bine indi ama hamdolsun bugün Türkiye geneli 1,5 milyon öğrenci sayısına ulaştık. Bu sene yapılan üniversite sınavında 39 öğrencimiz ilk yüze girerek büyük bir başarı yakaladı.

"İmam hatipler her alanda öğrenci yetiştirmeye başladı"

Siirt Önder Şube Başkanı Sabahattin Ataker

İmam hatip okullarının bugün eğitim alanındaki başarılı sonuçlarıyla her alana katkı sağlayan, insan kaynağıyla geleceğe ümitle baktığına dikkati çeken Ataker, şöyle devam etti: 

"1968 yılında bizler imam hatip okuluna girdiğimizde yiyeceğimiz, giyeceğimiz ve yatacak bir yerimiz dahi yoktu. Rahmetli Mustafa Güneş Hocamız öğrencilerimize iki sınıf boşalttı ve ranzalar getirerek sınıflara yerleştirdi. İmam hatibin o sıkıntılı döneminde yetişen bir Cumhurbaşkanı çıktı ve imam hatiplerin sıkıntılarını çözdü, bu nedenle onu çok seviyoruz. Bir dönem katsayı uygulaması vardı. Hiçbir okula yerleşemiyorduk. Fakat şimdi hem tıp hem hukuk hem de askeri ve teknik okullara girebiliyoruz. Şu anda hukukçu ve doktorlar çıkarıyor ve her alanda öğrencilerimiz yetişmeye başladı." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir