• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Gül: `Bingöl Yaşanabilir Bir Şehir Oluyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl`e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet; Bingöl Belediye Başkanlığı`nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Serdar Atalay`dan çalışmalar hakkında brifing aldılar.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bingöl Belediyesi`ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöl`ün her zaman huzurlu bir şehir olarak yerini koruduğunu ifade ederek, "TOKİ ve Bingöl Belediyesi işbirliği ile Kentsel Dönüşüm alanında yapılacak yeni konutlar ile çok güzel yapılar yapılacak. Diğer hizmetlerde kısa sürede bitirildiği zaman Bingöl, tam anlamıyla yaşanabilir bir şehir olacak" dedi.
 
Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın çalışmalar hakkında verdiği brifing sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehirleri belediye başkanlarının güzelleştirdiğini belirterek, imarın gelişmesine göre şehirlerin yaşanabilir yerler haline geldiğini ifade etti.
 
Türkiye`nin giderek kalkındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Daha önce geldiğim Bingöl ile bugün geldiğim Bingöl`ü çok farklı buldum. O gün geçtiğimiz yollarla bugün geçtiğimiz yollar çok farklı. Şimdi çok büyük altyapı yatırımları yapılıyor. Ülkemiz, memleketimiz her bakımdan gelişirken, ülkenin insan hakları, inanç, fikir standartlarını yükseltmek hepimize onur vermektedir. Bu bağlamda memlekette güzel şeyler oluyor. Bingöl`de çözüm süreci ile ilgili çok güzel bir ortam var. Bingöl`e en son geldiğimden bu yana çok ciddi değişiklikler oldu. Şehirde tüm altyapı hizmetleri; hem genel hem de yerel hizmetler çok hızlı bir şekilde yapılıyor. Birkaç yıl içerisinde bu hizmetlerin tümü bitecek inşallah. Bu şekilde özel sektöre de çok büyük imkanlar açılacak. Bingöl halkının bize gösterdiği ilgiden dolayı çok memnun oldum. Bingöl`ü eskiden beri biliyorum. Bingöl her zaman huzurlu bir şehir olarak yerini korudu. TOKİ ve Bingöl Belediyesi işbirliği ile Kentsel Dönüşüm alanında yapılacak yeni konutlar ile çok güzel yapılar yapılacak. Diğer hizmetlerde kısa sürede bitirildiği zaman Bingöl, tam anlamıyla yaşanabilir bir şehir olacak. Çalışmalarında Belediye Başkanımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Bingöl Belediyesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına, Serkan Akyaz İlköğretim Okulu Kütüphanesi`ne 2 bin adet kitap bağışında bulundu. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir