• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Adıyaman`ın karayollarındaki sorunu masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş`ın Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf Kefalet Kredi Koop. Başkanı Abuzer Aslantürk, Şöforler Odası Başkanı Ahmet Taş ve ilgili kurum amirleri katıldı.
 

Toplantıda, Adıyaman`ın karayollarındaki sorunları değerlendirilirken, Trafik Şube Müdürü Nadir Telli, Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ile ilgili slayt eşliğinde bir sunum yaptı.
 

Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde Adıyaman`da bir kurul oluşturulduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Bu kurulun görevi eylem planında belirtildiği gibi illerde gerçekleştirilen faaliyetleri takip ederek, hazırlanan raporu Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kuruluna sunulmak üzere altı aylık dönemler halinde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne göndermektir. Bu çerçevede Küresel Yol Güvenliğinin İyileştirilmesi Eylem Planı çerçevesinde tüm Türkiye`de olduğu gibi ilimizde de 2020 sonuna kadar trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmektedir" dedi. (CemilÖzdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir