• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Nusaybin`de Kutlu Doğum programı - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN -Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Nusaybin Müftülüğü program düzenledi. Şehr-i Med Düğün sarayında düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Müftü İsmail Çiçek günün anlam ve önemini belirten konuşmasına; "Selam olsun onun aline, Selam olsun Selman-ı Farisiye, Selam olsun Zeynelabidin`e, Selam olsun Gırnavaza, Selam olsun siz inanan can yoldaşlarına" sözleriyle başladı.
 
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafanın onurlu bir varlık olan insanı onurunu kaybetmeden nasıl yaşayacağını, nasıl mücadele etmesi gerektiğini en ince noktasına kadar söylem ve eylemleriyle bildirdiğini kaydeden Müftü Çiçek, "Ona göre en onurlu insan en çok insani değerlere sahip olan insan demektir. Mümin onurludur ancak benlik duygusu, bencillik düzeyine eriştikten sonra çoğu zaman onur kavramı ödünden uzaklaştırılarak arkasına saklanılan bir siper ve kendisinden güç alınan bir destek işleri görmeye başlar. Hatta bu duygu kişiliği onuruna sahip çıkma etiketi altından nice onursuzluklara iten bir sahik haline de gelebilmektedir. Onuruna dokunduğu gerekçesiyle arkadaşını yok edebilmekte eşine, yavrusuna en ağır şiddeti de maruz görebilmektedir. İnsanın nefsinden gelen her sese kulak verdiği takdirde son derece haklı ve gerekli olan insanlık onurunu, izzetini koruma çabası nitelik değiştirerek kişiyi kendini yüceltme ve kibir sürecine itmesi benlik duygusunun bencilliğe dönüşmesine yol açar." şeklinde konuştu.
 
Müftü İsmail Çiçek`ten sonra kürsüye davet edilen Mardin Vali Yardımcısı Müfit Gültekin, Kutlu doğum haftasının önemine değindi. Gültekin konuşmasında sık sık Hz. Peygamber`in insan onuruyla ilgili büyük din âlimlerinden örnekler verdi.
 
Konuşmalardan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman `Hz. Peygamber ve İnsan Onuru` konulu konferans verdi. Konferanstan sonra Müftülük ilahi grubu sahne aldı. Okunan ilahilerle Kutlu doğum programı sona erdi.
Kutlu Doğum programı süresince Kızılay`dan gelen bir ekip kan bankası için kan topladı.
Programa Süryani Cemaati üyeleri de katıldı.
(Halil Akbalık - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir