• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Japonya'da çocuk intiharları artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Bakanlık tarafından yapılan araştırmalar, geçtiğimiz yıl okulların kapanmasına neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilkokuldan liseye kadar öğrenciler arasında 415 intihar vakası kaydedildiğini gösterdi.

Japonya merkezli Asahi Shimbun gazetesine göre, intihar sayısı geçen yıla göre yaklaşık 100 kişi arttı. Bu, intihar sayılarının kaydedilmeye başlandığı 1974’ten bu yana en yüksek rakam.

Japonya, utançtan kaçınmanın bir yolu olarak uzun bir intihar geçmişine sahip ve ülkedeki intihar oranları, uzun süredir G7 grubu oranlarından daha yüksek oldu.

Ancak hükümetin çabaları, intihar sayılarını 15 yılda yaklaşık yüzde 40 oranında azalttı ve 10 yılda 2009’dan bu yana sürekli bir düşüş görüldü.

Ancak 2020’de salgın sırasında intihar oranları tekrar yükseldi.

Salgına eşlik eden stres ve mali sorunları olan kadınlar arasında intihar oranlar yükseldi ve erkeklerin intihar sayısı kadınlara kıyasla geride kaldı.

Bakanlık yetkilisi, salgın nedeniyle okul ve ev ortamlarındaki değişikliklerin çocukların davranışları üzerinde büyük bir etkisi olduğunu vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir