• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Mevlit Etkinliğine Davet - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu 21 Nisan Pazar günü Diyarbakır`da gerçekleştireceği kutlu doğum etkinliği için tam bir seferberlik başlatmış.
 
Manevi atmosfer iliklere kadar hissediliyor
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun tavsiyesi ve Fahri kâinat Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) hürmetine esnaf müşterilerine özel indirimler yapıyor. Fırınlar ücretsiz ekmek dağıtıyor, marketler yüzde indirimlere gidiyor, caddelerde tatlılar ikram ediliyor. Kısacası Amed sokak ve caddelerinde oluşan manevi atmosfer halk iliklerine kadar hissediyor.

Şehir dev afişlerle süslendi
Peygamber Sevdalıları Platformunu, etkinlik için şehri dev afişlerle süslerken, 250 bin el ilanı da tüm evlere dağıtıyor. Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan el ilanlarıyla beraber, Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan İlahi CD`lerde dağıtılıyor.

23 noktada ücretsiz taşıma yapılacak
Ayrıca Cumartesi günü sesli anonslarla halk etkinliğe davet edilecek. Bu yıl Nevroz alanına 23 noktadan gönüllü Peygamber âşıkları tarafından etkinliğe katılacak halk ücretsiz taşınacak.

Büyük gün heyecanla bekleniyor
Büyük günü heyecanla bekleyen halk, "İnşallah ailece, akrabalarla komşularımızla büyük Kutlu Doğum etkinliğine düzenli bir şekilde katılacağız. Allah`ı, Kitabı, Peygamberi seven bütün Müslümanlar bu etkinliğe katılması gerekir" diyor.

Basın mensupları da davet edildi
Bu arada Peygamber Sevdalıları Platformunu tarafından basın kuruluşlarının maillerine gönderilen davetiyede "Peygamber Efendimizin (sav) kutlu doğumu münasebetiyle düzenlenecek `Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)` adlı mevlid etkinliğinde siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten onur duyarız" ifadeleri kullanıldı.

Kutlu doğum etkinliği bu yıl Newroz Parkı Miting alanında 21 Nisan Pazar günü saat 14.00`da gerçekleştirilecek.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir