• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
MUHAMMEDİ SEVDA  SİLİVRİ’DE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul / Doğruhaber
Kur’an Kursu Hocaları olan  Sena Turan  ve Sümeyye Sönük`ün  yönettiği programa köy halkının yanı sıra; Kur’an Kursu öğrencilerinin velileri ve İstanbul’dan gelen misafirler iştirak etti.
 
Açılış konuşmasında Kutlu Doğum programın önemine değinen İrem Gültekin Hoca; ardından “İslam ve peygamber düşmanlarını; kendi müntesiplerini bir araya toplamak için yekûnlu meblağlar harcadığı, büyük propagandalar yaptığı halde amaçlarına ulaştırmayan Rabb’i Rahim’e hamdolsun!
 
Hamdolsun ki; İslam ümmeti az bir enerji ve maliyetle bunu başarabiliyor. Ki bu; Rasul’un bizi yalnız bırakmadığı ve sevdasının yüreğimize bir daha çıkmamak üzere kazındığının en bariz örneğidir.
 
Nisan ayını güzel zamanlardan biri olarak nitelendiriyoruz. Zira Kutlu Doğum Etkinlikleri bu ayda gerçekleşiyor hatta bu ayın dışına taşıyor. Belki O Kutlu Resul; tarihin hiçbir döneminde bu denli zikredilmemiş ve sîyreti bu denli gündem edilmemişti.
 
Üzerine bu denli Naatlar ve hutbeler verilmemişti. Öyle ise Resul’un böylesine her dem anıldığı ve üzerine hitabeler yazıldığı bu döneme ulaşmak hamdetmeyi gerektiriyor..” diye ekledi. Bu konuşmanın ardından Türkçe ve Kürtçe olarak okunan mevlid-i şerif ve ilahilerle katılımcıları ağlatan öğrenciler ardından şiir dinletisiyle izleyenleri âdeta mest etti.
 
Yine Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendiren peygamber sevdalısı talebeler; aşklarını bu ezgi-ilahilerle dile getirdi. Slayt gösterisi ile devam eden programda sık sık tekbirler ve tehliller getirildi. Ardından Nazlı Akyol Hoca; yaptığı sohbette;
 
Peygamber Efendimizin peygamberliği ile ilgili şüpheleri giderecek delilleri ve O’na olan sevgiyi; sahabelerin hayatından kesitlerle örneklendirerek anlattı. Sohbetin ardından Sümeyra Binti Kays (r.a.) konulu tiyatro gösterisi sergilendi.
 
Tiyatro sırasında duygulu anlar yaşayan izleyiciler, gözyaşlarına hâkim olamadı. Tiyatronun ardından Fatma Altuntop Hoca’nın yaptığı dua ve öğrencilerin hazırladığı,Fatıma Hatun Kız Kur`an Kursu`nu tanıtan video ile program son buldu.
 
Çıkışta kendilerine çeşitli ikramlar sunulan misafirler programdan memnun kaldıklarını belirtti. Alışık olmadıkları ve daha önce böylesi bir programla karşılaşmayan köy halkı; katılımcıların beğenisini kazanan programın bununla sınırlı kalmamasını ve devamının gelmesini istediklerini belirtti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir