• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR'dan geri dönüşüm tesisi çalışanlarına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ruhsatsız çalıştıkları gerekçesiyle uzun süredir sıkça baskınlara maruz kalarak mallarına el konulan geri dönüşüm tesisleri, geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik tarafından ziyaret edilmiş ve yaşanan mağduriyet tesis sahipleri ile çalışanları tarafından etraflıca dile getirilmişti.

Partisinin il başkanlığı ve ilçe teşkilatları tarafından ziyaret edilen geri dönüşüm tesisleri ve çalışanlarını ziyaret eden HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, çalışanlarla görüşerek yaşadıkları sorun ve talepleri dinledi.

 

"Parti olarak mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz"

Mağdurları dinledikten sonra konuşan Aslan, "Geçmiş günlerde emekçi arkadaşlara yönelik yapılan baskınlar ve gözaltına almalar ile ilgili sizlerle görüşmek istedik. Daha önce İl Başkanımız İsa Bey de sizlerle görüşmüşler. Biz bu konuları not alıyoruz ve ilgili yerlere ulaştırma adına gereken hassasiyeti gösteriyoruz ve en önemlisi bu meseleyi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Şu ana kadar sizin ekonomiye yaptığınız katkılar teşekkür görürken ne oldu ne değişti de bizim bu kadar sıkıntımız varken bu geri dönüşüm meselesi sıkıntı haline geldi. Sizler toplum içerisinde önemli bir hizmet ve görevde yer alıyorsunuz. Aslında bizim görevimiz bu, nerede mağdur olan bir insanımız varsa HÜDA PAR olarak onların yanında olmak istiyoruz ve olmaya da çalışıyoruz. Sorunların çözümü için gayret içerisindeyiz. Bu meselenin çözülmesi için uğraşıyoruz ve peşini bırakmayacağız." dedi.

"Mantık dışı gerekçeler kabul edilemez"

Aslan, "Bu işe haksız kazanç deniyor, çevre kirliliği deniyor veya başka gerekçeler sıralanıyor. Biz bunları basından da takip ediyoruz. Çok çelişkili bir durum… Bizler evde kullandığımız kâğıtları, kullanıp da attığımız kartonları buradaki kardeşlerimiz çekçeklerle bunları topluyorlar ve böylece bir temizlik görevi de görmüş oluyorlar. Bu konuda kimseyi inandıramazlar. 'Bunlar çevreyi kirletiyorlar.', 'Bunlar olmasa çevre daha temiz olur.' diye bir gerekçe kabul edilemez ve mantık dışı bir gerekçedir. Bu kardeşlerimiz de çevreyi temizlemede ellerinden geleni yapmış oluyorlar." diye konuştu.

"İşçilerle değil işsizlikle mücadele edilmeli"

Son dönemde ülke olarak bir darboğazdan geçildiğini ve ekonomi gidişatının kötü olduğunu hatırlatan Aslan, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Ülkede her yüz kişiden neredeyse 14-15 kişisinin işsiz olduğu bu zamanda, işsizliğin 4 milyonu geçtiği bir zeminde böyle bir iş bulmuş, kendi çocuklarına helal rızık götürmek isteyen insanlarla uğraşmak çok yanlış bir çalışma ve adımdır. İlk önce bizim yoksullarla değil yoksullukla mücadele etmemiz gerekir. İşçilerle değil işsizlikle mücadele etmemiz lazım. İşsizliğin bu kadar çok olduğu bir zamanda bu insanlar ailelerini geçindiriyorlar, namerde muhtaç olmuyorlar, çevreye saldırmıyorlar, hırsızlık yapmıyorlar. Bilakis bizim çevreye attıklarımızı toplayıp bundan kazanç sağlamaya çalışıyorlar ve ekonomiye de katkı sunuyorlar. Dolayısıyla göreviniz; bunları toplamak, gözaltına almak, depolarını basmak değil kendi makamlarınızda kırmızı halıyla karşılamak olması gerekirdi. Öğretmen arkadaşımız ifade ediyor, üniversite mezunu ve büyük ihtimalle kendi alanında iş bulamadığı için, mağdur olduğu için gelip milletin kâğıdını, plastiğini topluyor. Sizler aslında bu memleketin, bu milletin efendilerisiniz. Kim bu memlekete hizmet ediyorsa onlar bu memleketin efendileridir, biz bunu böyle biliyoruz. İlgililerin ve yetkililerin bir an önce bu yanlıştan dönmeleri gerekir. Yoksullarla, işçilerle mücadeleyi bırakıp yoksullukla ve işsizlikle mücadele etmeleri gerekir." (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir