• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bingöl`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bölgeye yaptığı ziyaretler çerçevesinde bir takım temaslarda bulunmak üzere Bingöl`e geldi.

Valiliği ziyaret eden Gül, valilik önünde toplanan halka hitap etti.

Bingöl`ün daima sağduyulu olduğu belirten Gül, "Türkiye giderek güçleniyor ve kalkınıyor. Daha önce Bingöl`e gelmiştim, fakat bu defa Bingöl`e gelişimde, inanın Bingöl`ü çok farklı buldum. Muş-Bingöl karayolu şimdi çok farklıdır. İmar alanında çok büyük gelişmeler olmuş" dedi.

Bir takvim çerçevesinde bütün Türkiye`yi dolaşacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Barış, kardeşlik, dostluk mesajlarının bu kadar güçlü olduğu bir ortamdan mutluluk duyuyorum. Hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Nerede doğduğumuz hiç birimizin elinde değil. Ben Kayseri`de doğdum, bu benim elimde değil, siz Bingöl`de doğdunuz bu sizin elinizde değil. Türk, Kürt, Zaza neysek, bunlar bizim elimizde değildir. Bu memleket hepimizindir. Memleketimizin kıymetini bilmemiz lazım, ülkemizin kıymetini bilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Bazı sıkıntıların olduğuna vurgu yapan Gül, "Bu sıkıntıları da kardeşlik ruhuyla hep beraber çözeceğiz. Onun için bu günlerde yapılan çalışmaları büyük bir dikkatle takip etmeli ve herkes yapıcı olarak kardeşliği pekiştirmek için elinden gelen her şeyi yapmalıdır` ifadelerini kullandı. (Ahmet Cana- Nihat Kanat- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir