• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Tarıma destek ödemeleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ -Yazılı bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, Türkiye genelinde kaliteli kaba yem açığını kapatmak amacıyla Bakanlar Kurulunun "Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar" kapsamında yem bitkileri destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.
 
Kaygusuz,yem bitkileri üretimi yapan üreticilerimizin 2013 yılı çiftçi kayıt sitemi kayıtlarını parsel bazlı üretim bilgilerini doğru bir şekilde doldurarak yapmaları ve bunu müteakiben yem bitkileri müracaatını yapmaları gerektiğini vurguladı.
 
Kaygusuz, açıklamalarına şöyle devam etti: "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı arazileri üzerinde kaliteli kaba yem üretmek amacıyla yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere, yapay çayır-mera için üretim yaptıkları ilk yıl, çok yıllık yem bitkilerinden yonca için 4 yıl ve korunga için 3 yıl süreyle, tek yıllık yem bitkileri ekilişlerinde ise üretim yaptıkları için, ürünü hasat etmeleri kaydıyla dekar başına
Yonca 50 TL/Dekar x (4 Yıl)
Korunga 40 TL/Dekar x (3 Yıl)
Yapay Çayır-Mera 100 TL/Dekar
Tek yıllık yem bitkileri 35 TL/Dekar
Silajlık tek yıllık yem bitkileri 50 TL/Dekar
Silajlık mısır 75 TL/Dekar
Bu kapsamda Yem Bitkileri üretimi yapan üreticilerimizin Yem Bitkileri Destekleme ödemelerinden faydalanabilmesi için en kısa sürede İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize gelerek müracaatlarını 31 Mayıs 2013 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Üreticilerimizin müracaatlarını ürünün hasat işlemlerinden önce yapıp, arazi kontrollerini hasat sırasında köy bazlı olarak yaptırmaları gerekmektedir. Hasat işlemi başladıktan sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir."(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir