• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
İnönü Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açılışını gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen İnönü Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açılış töreni, Vali Aydın Baruş ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

"Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin yüzde 10'una yüz yüze eğitim verdik"

Açılış töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 46 yıllık geçmişe sahip üniversitenin yeniden yüz yüze eğitime başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İnönü Üniversitesi’nin her alanda şehre ve bölgeye büyük katkıları olduğunu kaydeden Rektör Kızılay, "2020 yılı mart ayından beri küresel salgın nedeniyle çevrimiçi sürdürdüğümüz eğitim ve öğretim faaliyetlerini yeniden yüz yüze yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Geçtiğimiz bir buçuk yılda üniversitemizde öğrencilerimizin ancak yüzde 10’una yüz yüze uygulamalı eğitimler verdik. Diğer öğrencilerimiz çevrim içi eğitimini başarılı bir şekilde aldılar. Ama artık geldiğimiz noktada yüz yüze eğitime başladık. Hayırlı olsun diyorum. 1975 yılında kurulan üniversitemiz, ülkemizin en saygın yükseköğretim kurumlarından biridir. İnönü Üniversitesi 46 yıllık geçmişinde verdiği eğitim-öğretim, ürettiği bilgi, topluma sunduğu hizmetlerle ülkemizin yükseköğretimine önemli katkılar sağlamış, ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılar elde etmiştir. Bu başarıda emeği geçen herkesi saygı ile anıyorum." dedi.

“Malatya’daki Şahabe-i Kübra Medresesi ve Şahabe-i Sula Medresesi o dönemin üniversiteleridir”

Akademik yılı açılışının hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Üniversite önemli bir eğitim kurumudur. Öğrencilerinin girdiğinde o üniversitede gelecek ve kendilerinin, ailelerinin ve memleketin istikballeri anlamında önemli eğitim bulması gerekiyor. Malatya’nın tarihine baktığımızda Malatya’da 2 Üniversite vardır. Şahabe-ü Kübra Medresesi ve Şahabeb-i Sula Medresesi o dönemin önemli medresleridir. Sadettin Konevi’ler, İbni Arabiler, Mevlâna Celaleddin Rumi’ler bu Üniversitelerde müderrislik yaptılar. Bu Üniversitelerin en önemli öğrencilerinden bir tanesi de Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat’tır." ifadelerini kullandı.

Üniversitede öğrenci ve öğretim görevlileri ile birlikte bir aile ortamının olduğunu ve yeniden yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte bu mutlu tabloyu görmenin heyecanını yaşadıklarını kaydeden Vali Aydın Baruş, Ülkenin gelişmesi için çok çalışmanın, ortaya değerli ürün koymanın ve emek göstermenin önemli olduğunu vurgu yaptı.

"Yüz yüze eğitime devam etmenin sevincini hep birlikte yaşıyoruz"

 Vali Baruş, “Mart 2020’den beri ayrı kaldığımız üniversitelerimize geri döndük. Yüz yüze eğitime devam etmenin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Üniversiteler hem öğrenciler için hem de burada görev yapan öğretim görevlilerimiz için bir aile. Bu aile ortamından uzak kalmanın sizleri ne kadar üzdüğünü ve bu sıralara, amfilere ne kadar dönmeyi arzu ettiğini çok iyi biliyoruz. Bugünkü mutluluğumuz hem akademik yılımızın başlangıcı hem de artık öğrencilerimizle üniversitemizde öğrencilerimizle birlikte olmamız diye düşünüyorum. Dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler toplumları çok çalışmaya sevk ediyor. Çok çalışmayan, ortaya değerli ürün koymayan, emek göstermeyen, dünya siyasetinde ve ticaretinde önemli bir yerde olmayan ülkeler maalesef diğer ülkelerin peşine takılarak egemenliği altına giriyor. Bu nedenle tüm ülkeler bir gelecek vizyonuna sahip olma peşindeler. Güçlü bir gelecek vizyonuna sahip olmayan ülkeler planlı hareket edemiyorlar ve geri kalmaya mahkûm oluyorlar. Hepimizin bildiği gibi gelişimin temel anahtarı insandır. İnsan kaynağı güçlü olan ülkeler, insanlara eğitim kaynağı bahşeden ülkeler, diğer ülkeler arasından çabucak sivriliyor. Gerek ekonomik, sosyal ve insanlara yaşatabileceği hayat kalitesi bakımından ön plana çıkıyorlar. Eğitim kalitesinin artışı bilgi artışını, bilgi artışı da kabiliyetlerin gelişmesini ortaya çıkarıyor. Eğitimin temel amacı toplumda var olan potansiyeli keşfetmek ve onu ortaya çıkararak hem bireyler bakımından hem de toplu bakımından geleceğe yönelik bir güven sağlamaktır." dedi.

İnönü Üniversitesi 2021-2022 akademik yılı açılış töreni İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz tarafından açılışın ilk dersini vermesinin ardından sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir