• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
İşte Diyarbakır Halkı… - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pazar günü düzenlenecek olan büyük Kutlu Doğum etkinliğine, STK`lardan sonra Amed halkından da tam destek geldi. Düzenlenecek olan mevlit etkinliğine ayrıca Diyarbakır dışında da katılımın yoğun olacağı bekleniliyor.
 
Amed halkı Pazar günü Newroz Parkı`nda düzenlenecek olan mevlid etkinliğinin kardeşlik ve barışa vesile olmasını temennisinde bulunarak, kutlu doğum ayı münasebetiyle çeşitli etkinliklerde bulundu.
 
Diyarbakır`da döner evi işletmecisi Kadir Tuncel, Pazar günü yapılacak kutlu doğum etkinliği için bugün akşama kadar dönerlerin ücretsiz olarak halka dağıtılacağını söyledi.
 
Diyarbakırlılar olarak peygambere aşık olduklarını ifade eden Tuncel, " Tüm esnafın bu tür davranışları sergilemesini ve herkese Diyarbakır`ın peygamber sevgisini göstermesi lazımdır. Biz bugün burada yaklaşık 2000 kişilik döner dağıtacağız ve herkese Diyarbakır`ın gerçek kimliğini göstereceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.
 
Diyarbakır Newroz Parkı Miting alanında insanların dışında Rahmanın meleklerinin de katılacaklarını inandıklarını ifade eden Tuncel, " Bu vesileyle 21 Nisan Pazar günü Diyarbakır`da gerçekleşecek dev kutlu doğum etkinliğine tüm halkı davet ediyorum" dedi.
 
Kendileri ile görüştüğümüz Diyarbakır halkı, aylar öncesinde çoluk çocuk bu büyük günü heyecanla beklediklerini ifade ederek, "İnşallah ailece, akrabalarla komşularımızla büyük Kutlu Doğum etkinliğine düzenli bir şekilde katılacağız. Peygamberini seven bütün Müslümanların katılması gereken bir etkinlik olması gerekir. Bütün Müslümanların, düzenlenecek olan etkinliğe katılması gerekir ve bu bir görevdir" şeklinde Kutlu Doğum etkinliği hakkında duygularını dile getirdi.
 
Diyarbakır halkı, Pazar günü düzenlenecek olan etkinliğin çok önemli olduğunu belirterek, Hz. Muhammed`in her alanda anılması gerektiğine vurgu yaptı. (M.Sait Adiyaman/Mehmet Furkan - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir