• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Gök Medrese sahipsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - Sivas'ın önemli tarihi eserleri arasında yer alan Gök Medrese atıl ve sahipsiz bir halde bekliyor. Restorasyon çalışmaları bir türlü tamamlanamayan Gök Medrese, mahalle sakinleri ve Sivaslıların tepkisini çekiyor.


Gök Medresenin restorasyonu için 2006'da ihale yapıldı. İhaleyi kazanan firma iflas etti. Firmanın iflası ile atıl halde kalan Gök Medrese yeniden restorasyon çalışmalarının başlamasını bekliyor.


Konu ile ilgili bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "2006'da ihale yapıldı ve sözleşme imzalandı. Yüklenici firma 2010'da iflas etti. Eserde uzun süren duraksamalardan dolayı tahribatlar oluşmuştur. Hem tahribatları gidermek hem de başlatılan restorasyon çalışmalarını tamamlamak için müdürlüğümüzce proje çalışması başlatılacak. Projenin tamamlanmasının ardından restorasyon çalışmaları kaldığı yerden devam edecektir" dedi.


7 yıl boyunca restorasyonu tamamlanamayan Gök Medrese, Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından 1271 yılında yapıldı. Medrese taç kapısı üzerinde yükselen tuğra örgülü minarelerindeki firuze renkli çinilerden dolayı "Gök Medrese" olarak adlandırılmıştır.       (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir